Kontaveidi konkurentsist lülitanud valgevenelanna triumfeeris Doha turniiri finaalis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka Foto: KARIM JAAFAR/AFP

Kõrgetasemelise Doha WTA turniiri finaalis kohtusid valgevenelanna Aryna Sabalenka ja tšehhitar Petra Kvitova. Veidi enam kui tund aega kestnud vastasseisus oli numbritega 6:3, 6:3 parem Sabalenka.

Sabalenka näitas juba kohtumise alguses, et tuleb täna suure sooviga võidukarikas pea kohale tõsta. Avasetis eksis ta omal servil väga harva ning pani tõrjegeimides Kvitova kohe surve alla. Nõnda vajaski ta setivõiduks ainult üht servimurret, sest Kvitoval ei tekkinudki ühtegi võimalust. Valgevenelanna esimese servi protsent oli koguni 81 ja sama suur ka nendest võidetud punktide protsent.

Teine sett oli palju pingelisem ja esimene võimalus tekkis sedapuhku Kvitoval. Eduseisus 2:1 tekkis tšehhitaril koguni neli murdevõimalust, kuid ühtegi neist ta realiseerida ei suutnud. Sellega oli initsiatiiv jällegi Sabalenka käes, kes murdis peagi kahel korral Kvitova pallingu. Nii võitiski Sabalenka tund ja 11 minutit kestnud kohtumise 6:3, 6:3. 

Tegemist oli 21-aastase valgevenelanna jaoks neljanda WTA turniirivõiduga üksikmängus. Seejuures alistas teel Doha turniirivõiduni Sabalenka teises ringis Eesti esireketi Anett Kontaveidi keerulises mängus 7:5, 2:6, 7:5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles