Skandaal Saksamaal: Müncheni Bayerni fännide ebakorrektne käitumine nõudis mänguseisakut

Karl-Joosep Küngas
Copy
Bayerni mängijad palumas fännidel lõpetada.
Bayerni mängijad palumas fännidel lõpetada. Foto: Schreyer via www.imago-images.de/imago images/Schreyer

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas kohtusid omavahel võõrustav Hoffenheim ja neile külla sõitnud liiga liider Müncheni Bayern. Külalised võitis kohtumise küll 6:0, kuid palju kõneainet tekitasid Bayerni fännid, kelle hüüete järel mäng peatati.

Mäng kulges Bayerni täieliku kontrolli all. Pärast avapoolaega juhiti 4:0 ning 62. minutil mindi kohtumist juba 6:0 juhtima. See, mis mõni hetk hiljem toimuma hakkas, ei näita Bayerni fänne heas valguses.

Veidi enam kui 15 minutit enne lõpuvilet hakkasid külalisklubi fännid karjuma valjuhäälselt rõvedusi Hoffenheimi omaniku Dietmar Hoppi suunas. Mõni hetk hiljem tõmmati välja plakatid, mis olid väga ebatsensuurse mõttega ning olgugi, et nii Bayerni omanik kui ka mängijad palusid neil need ära panna, siis seda ei tehtud.

Kohtunik otsustas meeskondadega kooskõlastades mäng peatada ja fännid staadionilt minema saata. Kui mäng jätkus, tõmbasid mõned fännid teistest sektoritest ikkagi sarnased plakatid välja ning nõnda leppisid meeskonnad kokku, et lõpetavad mängimise ja lihtsalt söödavad need viimased 15 minutit omavahel lõpuni. 

Bayerni omanik tunnistas, et tal on häbi oma meeskonna fännide pärast. Sama kõlas ka mängijate huulilt. Bayerni fännide pahameel on tingitud sellest, et Dietmar Hopp on panustanud niivõrd palju raha Hoffenheimi meeskonda, et tõsta küla klubi kõrgliigasse. Nende arust on tegemist konkurentsiseaduse rikkumisega ja ei käi ausa mängu juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles