Flora tuli kümnendat korda superkarika võitjaks, Sappinen naasis väravaga

Kris Ilves
, reporter
Copy

Valitsev meister Tallinna Flora alistas koduse jalgpalliaasta avamängus mulluse karikavõitja Narva Transi 2:0 ja krooniti superkarika võitjaks.

Flora haaras Narvas toimunud mängus juhtohjad juba kuuendal minutil, kui Konstantin Vassiljevi söödu realiseeris tabamuseks Rauno Sappinen. 24-aastane Sappinen mängis möödunud aastatel Belgias, Hollandis ja Sloveenias. Nüüd on Eesti koondise ründaja jälle kodumaal ja esindab kasvatajaklubi.

Trans jäi 75. minutil kümnekesi, sest teise kollase kaardi «küsis endale» Bi Sehi Elysee Irie. Irie polnud rahul kohtuniku tegutsemisega ja nõudis vastasmängijale kollast kaarti, aga nägi hoopis ise hoiatuskaarti. Lisaks eemaldas peakohtunik Roomer Tarajev väljaku kõrval üle keenud Transi abitreeneri Ilgar Nabievi.

Flora realiseeris arvulise ülekaalu 83. minutil, kui pingilt sekkunud Rauno Alliku mängis kokku Vassiljeviga ja suurendas Flora eduseisu. Transi väravasuul debüteerinud Andreas Vaikla oli jälle üle mängitud. Järelejäänud aja jooksul Transil häid väravavõimalusi ei tekkinud, Flora tuli kümnendat korda superkarika võitjaks. 

«Mul on väga hea meel värava üle ning suutsime raske mängu võita,» sõnas Flora ründaja Sappinen mängujärgses intervjuus Soccernet.ee-le. «Suur aitäh treeneritele, kes väravakombinatsiooni välja mõtlesid. See oli trennis harjutatud: eile lõin kogu aeg meestesse kinni, aga mängus õnnestus.»

Transi poolkaitsja Roman Sobtšenko ütles Soccernet.ee-le: «Seda oli oodata, et tuleb hea ja võitluslik mäng. Kiire värav muutis meie mänguplaani: muutsime natuke ründefaasi ja pressingut. 90 minutit oli hea mäng. Kümnekesi oli raskem mängida, võitis tugevam meeskond.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles