Tõnu Tõniste: minust saab järgmine EOK president

Postimees Sport
Copy
Tõnu Tõniste.
Tõnu Tõniste. Foto: Diana Unt

Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendikandidaat Tõnu Tõniste usub, et temast saab järgmine EOK juht.

Spordiajakirjanik Kalev Kruus võõrustas tänavu toimuvate EOK presidendivalimiste teist kandidaati Tõnu Tõnistet. Endine purjetaja ja praegune EOK asepresident rääkis Betsafe’i blogis Urmas Sõõrumaa presidentuuri ajal tegemata jäänud asjadest ning enda valimislubadustest.

Tõniste sõnul on ta nelja aasta jooksul EOK asepresidendina teinud tööd aktiivselt ja hingega, kuid sellel ametikohal on teatud piirangud ees. Kogu Eesti sporti saab arendada ja edasi viia presidendi ametikohalt, mida Tõniste tänavu ka püüdma läheb.

Tema hinnangul on Sõõrumaa valimislubadustena kõlanutest üht-teist täitmata jäänud. Näiteks on Tõniste sõnul sporti lubatust vähem sponsorrahasid liikunud ja üleüldse rahastus oodatust väiksemaks jäänud. Samuti pole harrastajate arv piisavalt suurenenud.

«Sõõrumaa on tuntud ja edukas ärimees, tal on oma ideed, kust raha sporti juurde tuua. Minu nägemuses vajab sport tugevat maineparandust, mõned ärimehed oleksid valmis panustama, kui olukord puhtamaks läheks,» ütles Tõniste ja sõnas, et tema eesmärk on riigi rahastust oluliselt suurendada.

Asepresidendi sõnul on dopinguskandaal Eesti spordi mainet tugevalt rikkunud. «Arvan, et me ei tohi pead liiva alla peita ja asju unustada. Dopinguteemaga on järjest mitmeid vigu tehtud. Probleemide ilmnemisel oleks pidanud selgete sõnumite ja seisukohtadega välja tulema.»

Sõõrumaa poolt eelmises podcast'is välja käidud ideega, et aasta sportlase valimise peaks andma rahvale, Tõniste täielikult ei nõustu. «Rahva hääl peaks rohkem kostma, sest see on siiski showbusiness,» ütles ta. Teisalt on Tõniste sõnul oluline spetsialistide arvamus, seega oleks vaja proportsioonid üle vaadata, kuid praegune põhimõte peaks jääma.

EOK asepresident avaldab lootust, et tulemas on huvitavad presidendivalimised, millelt saavad kõik osalised kasulikku tagasisidet. «Näen, et mul on head šansid ja usun, et minust saab järgmine EOK president,» sõnas Tõniste.

Täispikka intervjuud Tõnistega saab vaadata Betsafe’i blogist või allolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles