Tallinnasse planeeritud hokiturniir jääb koroonaviiruse tõttu ära

Henry Lääne
Copy
Eesti hokikoondis. Pilt on illustratiivne.
Eesti hokikoondis. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Rahvusvaheline jäähokiliit (IIHF) teatas oma kodulehel, et nad on koroonaviiruse leviku tõttu tühistanud kõik kuus märtsikuist meeste ja naiste U18 vanuseklassi MM-turniiri.

Seega jääb ära ka 22.-28. märtsini Tallinnas toimuma pidanud noormeeste II divisjoni A-grupi turniir, kus oleksid võistlustules olnud veel Suurbritannia, Leedu, Rumeenia, Serbia ja Lõuna-Korea.

«Tahaksin tänada meie mediitsinikomiteed, kes tegi pärast tõsiseid arutelusid sellel nädalavahetusel säärase soovituse. Samuti tänan nõukogu liikmeid, kes meid toetasid,» ütles rahvusvahelise alaliidu juht Rene Fasel.

Eesti Jäähokiliidu presidendi Rauno Parrase sõnul on tegemist kahetsusväärse, ent siiski mõistetava otsusega. «Turniiri ära jäämine on kahetsusväärne, kuid viiruse levimise tõttu jäetakse inimeste tervisele mõeldes ära sündmusi üle kogu maailma. Tegemist on vääramatu jõuga, mida ette näha ei ole võimalik. Aitäh kõigile neile, kes turniiri korraldamisse senini oma panuse on andnud. Meie inimesed on meile kõige tähtsamad, meeskondade ja sportlaste tervis on kõige olulisem,» sõnas ta. 

Viimasel ajal on olnud ka teemaks, kas ka naiste ja meeste MMid on ohus või mitte. IIHFi teatel jätkub kõik praegu algsete plaanide kohaselt, kuid rahvusvaheline alaliit hoiab olukorral silma peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles