Saksamaa tippklubi kutsus Eesti jalgpallitalendid testimisele

Henry Lääne
Copy
Tristan Toomas Teeväli (vasakul) ja Martin Vetkal.
Tristan Toomas Teeväli (vasakul) ja Martin Vetkal. Foto: Jalgpalliklubi Tallinna Kalevi Facebooki lehekülg

Eesti jalgpalli meistriliigasse kuuluva Tallinna Kalevi noormängijad Tristan Toomas Teeväli ja Martin Vetkal läksid testima Saksamaa tippklubisse Schalke, teatab Maarjamaa tiimi Facebooki lehekülg.

Schalke hoiab praegu Euroopa koorekihti kuuluvas Saksamaa meistrisarjas kõrget kuuendat kohta, mis tähendaks hooaja lõpus piletit Vana Maailma tugevuselt teise eurosarja.

Teeväli ja Vetkal jõudsid Saksamaale eile ning viibivad Gelsenkirchenis laupäevani. 16-aastane Vetkal treenib esialgsete plaanide kohaselt Schalke U16 tiimiga, sama vana Teeväli aga U17 võistkonnaga.

Mais 17. sünnipäeva tähistav Teeväli on andekas pallur, kes teenis mullu mänguaega ka Eesti meistriliigas. Väravaid ega tulemuslikke sööte poolkaitsja kirja ei saanud.

Keskväljal toimetab ka Vetkal ning temagi sai mullu Kalevi esindustiimi eest kõrgliigas platsile. Sealjuures tegi noormees ka ajalugu, kui temast sai Eesti meistrisarja ajaloo noorim väravalööja.

Teeväli ja Vetkal on varemgi koos välismaal testimas käinud. Näiteks olid nad paar nädalat tagasi Taanis Aalborgis, kus teenisid kunagi leiba legendaarsed Andres Oper ja Indrek Zelinski.

Schalke on kuulsusrikka ajalooga klubi, kes on seitsmekordne Saksamaa meister. Tõsi, viimane triumf pärineb juba 1958. aastast. Sel sajandil on aga kahel korral lõpetatud teisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles