Autospordiliit tahab Rally Estonia osas selgusele jõuda: mis on olukorra tegelik põhjus?

Postimees Sport
Copy
Rally Estonia meelitas eelmisel aastal Tartu ja Lõuna-Eesti teedele kümneid tuhandeid rallifänne. Tänavu on limiit pandud 16000 peale ja kõigil tuleb kanda maske.
Rally Estonia meelitas eelmisel aastal Tartu ja Lõuna-Eesti teedele kümneid tuhandeid rallifänne. Tänavu on limiit pandud 16000 peale ja kõigil tuleb kanda maske. Foto: Sille Annuk

Täna kogunenud Eesti Autospordi Liidu (EAL) juhatus arutas tänavuse Rally Estonia ärajäämist. Peakorraldaja Urmo Aava sõnul võistlust ei toimu, aga alaliit pole veel püssi põõsasse visanud.

Postimees avaldab EALi pressiteate täies mahus.

«Viimastel päevadel toimunud pressikonverentsil ja erinevates avaldustes meediaväljaannetele on korraldajad teavitanud avalikkust otsustest ralli ära jätta. Samas pole Eesti Autospordi Liidule ega autoralli alakomiteele vastavat esildist tehtud. Ralli korraldajate poolt tehtud avaldustest on jäänud kõlama, et olemas on kõik eeldused ralli edukaks läbiviimiseks, sealhulgas pikaajalised kokkulepped kõigi rahastajatega ja kõigi WRC-tiimide valmisolek osalemiseks. Põhimõttelise ja täitmata tingimusena on nimetatud Eesti Autospordi Liidu toetust ja koostöötahet.

Eesti Autospordi Liidu juhatuse liige Oleg Gross on andnud viimastel päevadel pikki ja põhjalikke seletusi ning kinnitanud nii ralli korraldajatele kui avalikkusele, et soovib jätkuvalt ralli toimumist seniste korraldajate poolt läbiviiduna ja seda ka aastal 2020. Rally Estonia on Eesti meistrivõistluste ja Läti meistrivõistluste etapp, millega on arvestanud nii mõlema riigi võistlejad, alaliidud kui ka rallipublik.

EALi juhatus peab vajalikuks kinnitada: Eesti Autospordi Liit toetab jätkuvalt Estonian Autosport Events MTÜd Rally Estonia 2020 läbiviimisel korraldajate planeeritud ajal ja mahus. Ühtlasi kutsub EAL osalisi esimesel võimalusel läbirääkimistele, et jõuda selgusele tekkinud olukorra tegelikes põhjustes ja leidmaks viivitamatult lahendus. Riiklikult olulise sündmuse ärajäämine ei tohi sõltuda tühisest isikutevahelistest teineteisemõistmatusest ja EAL on valmis omalt poolt jätkuvateks jõupingutuseks kiire lahenduse leidmisel.

Ühtlasi otsustas juhatus kokku kutsuda Eesti Autospordi Liidu üldkoosoleku hiljemalt 15. aprillil 2020.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles