Neljakordne olümpiavõitja pahandab: murdmaa- võiks laskesuusatamisest õppust võtta

Henry Lääne
Copy
Dario Cologna.
Dario Cologna. Foto: Marco Alpozzi/LaPresse/LAPRESSE

Murdmaasuusatamise MK-karussell oli möödunud nädalavahetusel Soomes Lahtis, kus peeti ka meeste 4x7,5 km teatesõit, milles läksid starti vaid 11 kvartetti üheksast riigist.

See valmistas tippsuusatajatele meelehärmi. «Tegemist on häbiväärse olukorraga. Rahvusvaheline suusaliit (FIS) peab sellele reageerima,» ütles neljakordne olümpiavõitja Dario Cologna.

Šveitslase sõnul peaks FIS pöörama teatesõitudele suuremat tähelepanu. Kuna üle-eelmisel nädalavahetusel lõppes Rootsis ja Norras sõidetud Ski Tour, jäid paljud suusatajad Lahti MK-etapist eemale, mis vähendas ka teatesõidu meeskondade arvu.

Samas mõistab Cologna suurepäraselt, et murdmaasuusatamine vajab rohkem aktiivseid riike. «Lahtis polnud muidugi Prantsusmaad ega USAd. Ma saan sellest aru, kuna igal nädalavahetusel võistlemine pole võimalik. Pärast hooaja algust on meil olnud vaid üks vaba nädalavahetus,» lisas ta.

Colognale meeldiks, kui murdmaasuusatamine võtaks õppust laskesuusatamisest. Seal pole nii palju võistlusi, mis tähendab, et sportlased saavad taastuda ja trenni teha.

Legendaarne šveitslane polnud ainus, keda Lahti teatesõit pahandas. Soomet esindanud Markus Vuorela sõnas, et murdmaasuusatamisele ei tehtud just kõige paremat reklaami. Temagi vaataks biatloni poole. «Neil on hea süsteem, mis toetab väiksemaid riike. Nad on hästi tegutsenud,» lausus ta.

Soomlaste ebajumal Iivo Niskanen süüdistab väheses osalejate arvus Ski Tour'i. «Ma mõistan, miks jänkid ja Prantsusmaa Lahtisse ei tulnud. Kui asja positiivse poole pealt vaadata, tuli Šveits teiseks,.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles