Suri endine profirattur, kes juhtis üht maailma edukamat tiimi

Postimees Sport
Copy
Nicolas Portal (vasakul).
Nicolas Portal (vasakul). Foto: Joel saget/AFP/Scanpix

Jalgrattamaailm leinab, sest vaid 40-aastaselt suri endine profirattur, viimase kümnendi Ineosi (varem tuntud kui Sky) tiimi spordidirektor Nicolas Portal.

Prantslane lõpetas sportlaskarjääri ajal kuus Tour de France´i ning ühe Vuelta, kuid üleliia säravaid tulemusi tal ette näidata polnud. Talent lõi särama uues ametis, 2011. aastast kuni tänaseni töötas Portal Team Sky juures erinevates ametites, enamiku ajast oli ta spordidirektor.

BBC võrdleb seda rolli jalgpalli peatreeneri omaga. Seega on Portalil maailma ühe edukama rattatiimi eduloos väga suur roll. Temalt on kõvasti abi saanud Bradley Wiggins, Chris Froome, Geraint Thomas, Egan Bernal ka mitmed teised tippsõitjad.

Portal lõpetas sportlaskarjääri kümme aastat tagasi südameprobleemide tõttu. Wikipedia andmetel suri ta eile 40-aastaselt südamerabanduse tagajärjel oma kodus Andorras.

«Minu mõtted on täna Nico abikaasa ja lastega. Ta oli kõige lahkem ja rõõmsam inimene, keda tean, ta elas alati täiel rinnal. Puhka rahus, Nico,» kirjutas neljakordne Tour de France´i võitja Froome Twitteris. 

Sarnaseid järelhüüdeid avaldas nii Ineose tiim kui ka mitmed ratturid üle maailma. Portal oli omal alal väga hinnatud tegija. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles