Eesti sai kahe golfi tiitlivõistluse korraldamise õigused

Copy
Estonian Golf & Country Club üks radadest.
Estonian Golf & Country Club üks radadest. Foto: Mati Hiis

Euroopa Golfi Assotsiatsioonist (EGA) kinnitas, et Eesti korraldab järgneval kahel aastal golfi Euroopa meistrivõistlusi.

2021. aastal jõuavad Jõelähtmes asuvasse Estonian Golf & Country Clubi (EGCC) meeste ja U18 noormeeste B-divisjoni meeskondlikud meistrivõistlused. Aasta hiljem toimun samal väljakul meesseeniorite võistkondlikud EM, seisab alaliidu pressiteates.

Meeste B-divisjoni meeskondlik EM on korra Eestis toimunud. 2007. aastal võitis Niitväljal Eesti, individuaalselt oli parim Mark Suursalu, kes nüüd kaon peatreeneri rollis.

EGCC on varasemalt korraldanud neli EM-i. 2012 võõrustati Mid-Amateur Championshipi, aasta hiljem Senior Champonship’i, 2014 naiste ning 2016. meeste individuaalseid Euroopa meistrivõistlusi. 

Eesti Golfi Liidu presidendi Erki Möldri sõnul on korraldusõige saamine märkimisväärne: «Konkurents võistluste korraldamiseks on suur, mistõttu tuleb EGA otsust võtta tunnustusena Eesti golfile ning varasematele korraldajatele. Kahel aastal järjest avaneb meie edukamatel võimalus mõõtu võtta Euroopa parematega oma koduväljakul. Loodan, et koduseinte ja -publiku toel näitame häid sportlikke tulemusi.»

EGCC juhatuse esimees Hanno Kross lisab: «EM-ide korraldamine Jõelähtme golfiväljakutel on loogiline jätk juba kümme aastat tagasi meie võetud eesmärgile perioodiliselt pakkuda kohalikule publikule maailma tipptaset golfis ning ühtlasi tutvustada Eestit turismi sihtkohana golfaritele üle maailma.»

Tagasi üles