Kohalik meedia: üks MM-ralli visatakse kalendrist välja, neid päästaks vaid ime

Henry Lääne
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Tšiili ralli võidu poole kihutamas.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Tšiili ralli võidu poole kihutamas. Foto: Andre Lavadinho/Imago Images/Panoramic

Mullu esimest korda autoralli MM-sarjas olnud Tšiili MM-etapp jäi riigis valitsenud keerulise poliitilise olukorra tõttu tänavu ära. Sealse meedia sõnul on lähipäevade küsimus, mil neid tabab kurb reaalsus: Tšiili visatakse ka 2021. aastaks kalendrist välja ning pole teada, kas alatiseks.

Väidetavalt päästaks Tšiilit ainult ime. Sealse meedia sõnul ei kaalu Rahvusvaheline autoliit FIA Lõuna-Ameerika riiki enam võõrustajana ning see tehakse avalikuks järgmisel nädalal Mehhiko rallil.

Väidetavalt on FIA Tšiili võistluse korraldajate peale pahane. Kui möödunud aastal sai selgeks, et tänavuse ralli korraldamine aprillis pole võimalik, pöördusid organiseerijad esmalt MM-sarja turunduspoole eest hoolitseva WRC Promoteri, mitte FIA poole.

Samas polnud rahvusvaheline alaliit 2019. aasta võistlusega üleliia rahul. Probleeme valmistasid nii rallipark kui ka ruumipuudus võistluse peakorteris. Samuti polnud mõned inimesed oma tööülesannete kõrgusel ning nad vallandati keset etappi.

Üks MM-sarjaga seotud allikas ütles Tšiili meediale, et tegelikult peavad peeglisse vaatama nii riigi võimud kui ka korraldajad – FIA ja Promoteriga suheldes tehti korduvalt vigu.

Anonüümne isik lisas, et WRC Promoteri juht Oliver Ciesla toetas Tšiili rallit, kuid kuna ninamees lahkub sel suvel ametist, polnud kogenematutel korraldajatel enam ühtegi tähtsat lahingukaaslast.

Ajaloo esimese ja võib-olla viimase Tšiili ralli võitis mullu valitsev maailmameister Ott Tänak. Talle järgnesid Sebastienid Ogier ja Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles