Kläbo pikendas imelist seeriat ning jahib MK-sarja rekordit

Henry Lääne
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: SIMON HASTEGÅRD/imago/Bildbyran

Murdmaasuusatamise MK-karussell sprintis täna Drammenis vabatehnikas. Ainsa eestlasena osalenud Marko Kilp 30 parema sekka ei pääsenud - tema laeks jäi 53. koht, kaotades kvalifikatsioonis kiireimat aega näidanud Johannes Hösflöt Kläbole 19,82 sekundit.

Imelise sprinterina tuntud Kläbo purjetas muretult finaali. Muide, kuue parema hulgas oli tervelt viis kodupubliku lemmikut ehk norralast, nende ainsaks vastaseks oli MK-sarja üldliider Aleksandr Bolšunov.

Venelane oli viimases sõidus laias laastus võimetu ega suutnud Norra ülevõimu murda. Finaalis jäi ta eelviimaseks, kaotades alistamatuks jäänud Kläbole kaks sekundit. Võitja on nüüd parim olnud 16 järjestikusel individuaalsprindil, kus ta osalenud on. Tegemist oli tema 14 triumfiga vabatehnikasprindis, millega ta pikendas enda nimele kuulunud tippmarki.

Sealjuures jõudis Kläbo Drammenis 30. korda individuaalsprindis MK-sarjas poodiumile. Temaga samal pulgal on kaasmaalane Tor Arne Hetland ning neid edestab vaid 32 kohaga esikolmikus Ola Vigen Hattestad. On vaid aja küsimus, millal see tippmark Kläbo kätte läheb. 

Naistest tõusis poodiumi kõrgeimale astmele rootslanna Jonna Sundling, edestades Nadine Fähndrichi (Šveits) ja kaasmaalannat Linn Svahni. Sundling võitis MK-karjääri kolmanda individuaalse sprindivõistluse.

MK-sari jääb Norramaale, kui nädalavahetusel võisteldakse Holmenkollenis 30 km (naised) ja 50 km (mehed) klassikatehnikasõidus. Seejärel siirdutakse hooaega lõpetama Põhja-Ameerikasse. MK-sarja tšempioniteks kroonitakse ülisuure tõenäosusega Therese Johaug ja Bolšunov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles