Tunnustatud autosporditegelane: Räikkönenil oli potentsiaali saada läbi aegade parimaks vormelisõitjaks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: FRANCK ROBICHON / EPA

Soome vormelilegendi Kimi Räikköneni saagiks jääb tõenäoliselt üks F1-sarja tiitel, kuid nii mõnigi nägi temas palju suuremat potentsiaali. 

Räikköneni üks usaldusisikuid, pikaaegne McLareni mehaanik Marc Priestley tunnistas, et soomlane võinuks tõusta läbi aegade parimaks.

«Alati, kui Kimist räägin, siis tuleb mu suule suur naeratus, sest armastasin temaga koos töötamist,» ütles Priestley oma videoblogis. «Kõige rohkem ajab mind vihale aga see, et ta oli ilmselt kõige kiirem piloot, kellega olen koos töötanud.»

Britt puutus Räikköneniga tihedalt kokku aastatel 2002-2006, mil mõlemad kuulusid McLarenisse. Tollal lõpetas soomlane F1-sarja kahel hooajal teisena. Aina tiitli võitis meie põhjanaaber 2007, debüütaastal Ferrariga. 

Priestly lisab: «Räikkönenil oli nii palju talenti, et ta võinuks tõusta vormeliajaloo kõige paremaks sõitjaks. Ta saavutanuks meeletult, kui ta oleks alati olnud 100% hingega asja juures. Näiteks Lewis Hamiltoni mentaliteediga, kus iga detail peab olema paigas, tõusnuks Räikkönen palju kõrgemale.»

Tunnustatud mehaanik on lisaks Räikkönenile koostööd teinud Mika Häkkinen, Fernando Alonso, Hamiltoni ja paljude teiste tippudega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles