Avo Keel: hooaeg on läinud oodatust kehvemini, lootsime ikka nelja hulka pääseda

Carl-Robert Puhm
Copy
Pärnu võrkpalliklubi peatreener Avo Keel
Pärnu võrkpalliklubi peatreener Avo Keel Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Võrkpalliklubi kaotas täna Eesti-Läti liiga veerandfinaali korduskohtumises 1:3 Jekapilsile ja ei jõudnud 10-aastase vaheaja järel Läti meeskondade osalusega klubisarjas nelja parema sekka. Meeskonna peatreeneri Avo Keele sõnul on senine hooaeg olnud pettumust valmistav.

«Eesti-Läti liiga hooaeg läks oodatust kehvemini. Lootsime ikka vähemalt nelja parema hulka pääseda. Ju ei suutnud me Eesti karikavõistlustel ega Eesti-Läti liigas võistkonnast piisavalt välja pigistada,» sõnas kogenud juhendaja.

Pärnu oli hooaja alguses hädas komplekteeritusega, viimastel aegadel on meeskonda seganud tervisemured. Keel vabanduste taha peituda ei taha. «Täna olid kõik rivis ja saime põhimeestega mängida. Tegelikult arvan, et mõlemad meeskonnad esitasid täna tugeva partii. Mängupildiliselt tegime normaalse matši, aga komistuskiviks sai blokk, kus hävisime kõvasti. Saime neile tihti nurkadesse kaks või kolm meest ette, aga nende rünnakut piisavalt pidurdada ikkagi ei suutnud,» analüüsis Läti koondise peatreener.

Enda hoolealustest kiitis Keel lätlast Kristaps Platacsit. «Meie poolelt mängis Platacs täitsa tipp-topp mängu. Rünnakuefektiivsus oli korralik ja servil tegi ka vastasele pahandust. Taavet Leppiku esitus jäi aga üsna kesiseks.»

Kuigi Jekapils on korralik meeskond, Keel neile suurt edu poolfinaalis Saaremaa vastu ei prognoosi. «Jekapilsi seis ei ole üldse kehv, sain seda omal nahal tunda. Aga Saaremaa on favoriit. Arvan, et saarlaste esimene trump nende vastu on palling. Servi vastuvõtul on nad haavatavad ja Saaremaa blokk on hoopis teisest puust kui meie oma. Kui lätlastel on vastuvõtt käes ja nad saavad rohkem tempost mängida, võib mänguks minna,» analüüsis Keel.

Eelmisel aastal võitis Pärnu just viimasena väljamängitud Eesti meistritiitli. Mida sel aastal teha, et hooaeg positiivsemal noodil lõpetada?

«Peame tööd edasi tegema ja lootma, et tervislikke tagasilööke ei tule. Aga sel aastal on meie ülesanne kõvasti raskem. Saaremaa komplekteeritus on oluliselt parem kui eelmisel aastal. Nagu käimasolev hooaeg on näidanud, siis meie tase on olnud pigem kuskil keskel,» lõpetas Keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles