Indrek Reinbok: Jõesaar noppis mõnegi lauapalli, mis oli peaaegu vastaste oma

Copy
Janari Jõesaar (palliga).
Janari Jõesaar (palliga). Foto: vtb-league.com

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond sai VTB Ühisliiga raames ülitähtsa võidu Kasahstanis, alistades Nur-Sultani Astana 83:78. Abitreener Indrek Reinboki sõnul oli oluline tabelisse kantud võidupunkt, mitte mänguilu.

Mõlema meeskonna visketabavus jäi alla 40 protsendi, rohkem paistsid ettevalmistamata visetega silma võõrustajad. Reinbok möönis, et võitlust oli mängus rohkem kui kvaliteeti. «Teadsime, et ei pruugi tulla ilus mäng, kuid peamine oli võit kätte saada. Astana ridadesse kuuluvad rünnakul domineerivad välismängijad ja neid tuli neutraliseerida nii hästi kui võimalik. Suures plaanis saime sellega hakkama,» leidis Kalevi abitreener.

«Ise elasime rünnakul väga palju võitlemise pealt. Väga võitlusliku partii esitas Janari Jõesaar, kes tõi ära mõnegi lauapalli, mis oli juba peaaegu vastaste käes,» kiitis Reinbok 23 punkti ja 11 lauapalli kogunud ääremängijat. Kalev jäi ründelauas peale 16:9, oma panuse andsid ka eesliinimehed.

Astana suudeti tema enda kodus hoida vähem kui 80 punkti peal ja see on hea näitaja. Reinbok: «Nad mängivadki nii, et võtavad sageli vastu kiireid otsuseid ja tulistavad igast asendist. Kui vise läheb, on neid raske pidurdada. Meie tänane ülesanne oli nende rünnakut kontrollida, sundida neid ebamugavatele lahendustele.»

Abitreener kiitis ka värsket täiendust Tekele Cottonit. «Temalt korralik sooritus. Võistkond peab harjuma temaga ja vastupidi. Ta pole seitse-kaheksa kuud mänginud ja on veel toores, meiega on ta teinud ainult mõne trenni. Kasutasime teda küllalt palju ja jäime tema panusega ses väga olulises mängus rahule. Kõik mehed mõistsid mängu tähtsust ja olid tublid, et suutsid teha korraliku esituse,» lisas Reinbok. Cotton kogus 22 minutiga 8 punkti, 2 lauapalli ja 2 korvisöötu.

Kalev peab Ühisliigas järgmise mängu juba neljapäeval, mil võõrustatakse kolmandal kohal asuvat Krasnodari Lokomotiv-Kubani.

Tänases teises mängus alistas Peterburi Zenit võõrsil Krasnojarski Jenissei 84:67 ja tõusis sarnaselt Kalevile play-off-kohale.

Turniiritabel: Himki 17 võitu ja 1 kaotus, CSKA 14-4, Lokomotiv-Kuban 13-5, Uniks 12-6, Parma ja Zenit 8-10, Kalev ja Zielona Gora 8-11, Astana, Nižni Novgorod ja Jenissei 7-11, Avtodor 5-12, Tsmoki 4-15. Põhiturniiril peab iga meeskond 24 mängu.

Tagasi üles