Tippliigas 15 väravat visanud 48-aastane hokilegend mõlgutab suurest spordist loobumise mõtteid

Toimetas Ville Arike
Copy
Jaromir Jagr Kladno meeskonna särgis.
Jaromir Jagr Kladno meeskonna särgis. Foto: JAROSLAV OZANA/AP/Scanpix

Ta valiti 30 aastat tagasi NHLi ja võitis Pittsburgh Penguinsi koosseisus kohe kaks Stanley karikat. Ta tuli 22 aastat tagasi olümpiavõitjaks. Ta kogus tugevas Tšehhi hokiliigas sel hooajal 38 mänguga 29 resultatiivsuspunkti ja kaalub karjääri lõpetamist. Tema nimi on Jaromir Jagr ja ta on 48-aastane.

Ehk on niisuguste näitajate korral liiga vara mõelda karjääri lõpetamisele? Ikkagi 15 väravat ja 14 tulemuslikku söötu? Kuid probleem seisneb selles, et Kladno meeskond, mille omanikuks Jagr ise on, langeb pärast äsjast 2:6 kaotust Litvinovile Tšehhi kõrgliigast - kuhu aasta tagasi tõusti - välja.

«Meil oli võimalus võidelda, kuid kahjuks me ei kasutanud seda. Ma ei osanud arvata, et osalen 48-aastasena niisuguses võtmemängus. Mul on suur vastutus klubi, fännide ja sponsorite ees, pean tegema oma tööd. Kui mängid play-off'i seitsmendas matšis ja kaotad, saad võimaluse aasta hiljem asju parandada. Praegusel juhul niisugust võimalust pole,» rääkis Jagr portaalile hokej.cz.

Tšehhi hokilegend lisas: «Ma ei tea, mis saab edasi. Alumisest liigast on raske üles tõusta, eelmisel korral võttis see aega viis aastat. Ma ei tea, kas jätkan mängijakarjääri. Armastan hokit endiselt, kuid iga aastaga läheb üha raskemaks. Olen harjunud võtmemängudes tegutsema paremini, kui see nüüd välja tuli. Kõik sõltub sellest, kas mul on mõtet jätkata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles