Tallinn pälvis taas MMi korraldamise õiguse

Copy
Rahvusvaheline kabe.
Rahvusvaheline kabe. Foto: Tiit Mõtus

Eesti Kabeliit sai maailma kabeföderatsioonilt teist korda rahvusvahelise kabe MMi korraldamise õiguse, võistlus toimub järgmise aasta märtsis Tallinnas.

Eesti pealinn võõrustab nii naiste kui meeste turniiri, kus osaleb vastavalt 16 ja 40 võistlejat. Varem on Tallinnas kahel korral peetud Euroopa meistrivõistlusi (2008 ja 2014), MM toimus 2017. aastal.

«Eesti Kabeliit on tiitlivõistluste korraldajana suutnud rahvusvahelises konkurentsis väga hästi läbi lüüa – viimase seitsmeteistkümne aasta jooksul on peaaegu igal aastal toimunud Tallinnas vähemalt üks tiitliturniir, kokku 15 EMi või MMi,» märkis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart pressiteate vahendusel.

«Tallinna jaoks on väga oluline, et siin toimuvad rahvusvahelised tiitlivõistlused, mis toovad Eestile tuntust mitte ainult turismi sihtkohana, vaid ka maailma spordiareenina, mis on ühtviisi atraktiivne kõigile spordialadele. Eesti kabe on eeskuju,» lisas Kõlvart.

«Eesti Kabeliit on kabemaailma üks tugevamaid  tiitlivõistluste korraldajaid. Eestis on aastatega kogunenud teadmised, oskused ja soov tippturniire korraldada. Korraldusõiguse saamine eeldab usaldust rahvusliku alaliidu vastu ning teiselt poolt korraldajamaa ja -linna tugevat toetust. Tallinna linn on olnud mitu aastakümmet kabe ja mõttespordi tugev toetaja. Samuti Eesti riik, Eesti Olümpiakomitee ja paljud kohalikud sponsorid. Eesti on suutnud seda paljude osapoolte koostöös,» lausus maailma kabeföderatsiooni president Janek Mäggi.

Tagasi üles