Doncici käest andnud Hawks saab vaikselt juba naeratada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Trae Young (punases) möödumas Dillon Brooksist.
Trae Young (punases) möödumas Dillon Brooksist. Foto: AP/Scanpix

Kui Atlanta Hawksi korvpallimeeskond otsustas 2018. aasta NBA draft'is toonase kolmanda valiku Luka Doncici vahetada Trae Youngi ja 2019. aasta avaringi valiku vastu, naersid paljud korvpalliinimesed Hawksi välja. Aga nagu ütleb eesti vanasõnagi – kes viimasena naerab, naerab paremini. 

Läinud ööl sai 21-aastasest Youngis esimene pallur, kes saab NBAs hoobelda mitme kohtumisega, kus tema nime tagant võib statistikalehelt leida vähemalt 15 söötu ja 5 tabavat kaugviset. 

Mis veelgi olulisem, säärase saavutuseni jõudis ta võidumängus, kui aitas Hawksi lisaajal 143:138 triumfini Charlotte Hornetsi üle. Young oli 31 punktiga võitjate resultatiivseim, John Collins toetas teda 28 ja Cam Reddish – Doncici vahetustehingust saadud 2019. aasta draft'ivalik – 22 silmaga. Hornetsi resultatiivseim oli Terry Rozier 40 punktiga. 

Tõsi, idakonverentsis vireleb Hawks jätkuvalt tabeli põhjas, kuid kui hakkajale ja noorele tuumikule õnnestub tänavuse draft'i abil lisada veel mõni andekas pallur, võivad vaikselt ka Hawksi fännide suunurgad ülespoole hakata tõusma. 

Youngi ja Collinsi stiilinäited mängus Hornetsiga:

Teistes öistes kohtumistes alistas NBA valitsev meister Toronto Raptors 101:92 Utah Jazzi, tänavu parimat minekut näitab ja juba play-off koha kindlustanud Milwaukee Bucks jäi 109:95 alla Denver Nuggetsile. 

Läänekonverentsi tabeliseisu näeb, kui valida ülevalt menüüribalt «Western Conference». 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles