Blogi ⟩ Sloveenia ründaja neli väravat aitasid Atalanta veerandfinaali, Lepzig kukutas Mourinho ja Tottenhami

Postimees Sport
Copy
Josip Ilicic
Josip Ilicic Foto: /AP

Jalgpalli Meistrite liiga esimesed veerandfinalistid on Leipzig ning Atalanta. Leipzig alistas kaheksandikfinaali korduskohtumises 3:0 Tottenhami (kahe mängu kokkuvõttes 4:0), Atalanta sai 4:3 (8:4) jagu Valenciast.

Valencias peetud väravaterohkes mängus tõusis Atalanta kangelaseks 32-aastane Sloveenia ründaja Josip Ilicic, kes lõi kõik meeskonna väravad. Esimesed kaks tabamust sündisid penaltist (3. ja 43. minutil), viimased kaks aga mängulisest olukorrast – 71. minutil lõi ta karistusala joone lähistelt tugeva palli alla nurka ning 82. minutil paigutas osavalt vasaku jala siseküljega palli Valencia värava tagumisse nurka. Ilicist sai 32 aasta ja 41 päevaga vanim mängija, kes on Meistrite liigas võõrsil kübaratriki löönud.

Kodumeeskonna Valencia eest lõi kaks väravat Kevin Gameiro (21., 51.), korra oli täpne Ferran Torres (67.).

Leipzigi ja Tottenhami mängus avas Bundesliga klubi eest skoori 10. minutil kapten Marcel Sabitzer. 11 minutit hiljem lõi 25-aastane austerlane juba oma teise värava. Viimase naela Jose Mourinho juhendatava Tottenahmi kirstu lõi Sabitzeri välja vahetanud Emil Forsberg, kes oli täpne 87. minutil, lüües värava esimesest puutest.

Kolmapäeval kohtuvad Meistrite liiga kaheksandikfinaalide korduskohtumistes PSG ja Dortmundi Borussia (avamäng Dortmundile 2:1) ning Liverpool ja Madridi Atletico (avamäng Atleticole 1:0).

Emil Forsberg (10) tähistamas esimesest puutest löödud väravat.
Emil Forsberg (10) tähistamas esimesest puutest löödud väravat. Foto: ODD ANDERSEN/AFP

Enne mänge:

Kui Valencia ja Atalanta kordusmängu eel põnevus suuresti puudub – nimelt võitsid itaallased avamatši 4:1 – siis Leipzigi ja Tottenhami vastasseis kujuneb ilmselt tõeliseks maiuspalaks.

Kolm nädalat tagasi Londonis toimunud avakohtumises tõi sakslastele 1:0 võidu Timo Werner, kes näitas külma närvi 11-meetri karistuslöögiga, kuid tegelikult ei peegeldanud üheväravaline paremus tolles matšis Leipzigi üleolekut. Jose Mourinho hoolealused olid terve matši tagaajaja rollis ning kuigi Giovani Lo Celso tabas korraks väravaraami, tuli Spursi fännidel ikkagi kõigevägevamat tänada, et tänasele kordusmängule minnakse vastu üheväravalises kaotusseisus.

Kui Mourinho novembrikuus Mauricio Pochettinolt ameti üle võttis, lootsid Tottenhami poolehoidjad portugallaselt suuri tegusid, kuid viimased nädalad on pannud isegi paadunumad fännid kahtlema, kas kahekordses Meistrite liiga võitjatreeneris on olemas veel see maagiline miski, mis vajalik tiitlite peale heitlemiseks. Nimelt on Spurs viimasest viiest mängust kaotanud neli ning nädalavahetuselgi päästis Burnley vastu viigipunkti Dele Alli penaltist.

Tottenhami õnnetuseks pole neil vigastuste tõttu võimalik tugineda oma suurimatele staaridele: Harry Kane’ile, kes pärast detsembris saadud traumat eile meeskonnaga esimest korda treenis, ja Heung-min Sonile. Lisaks ei saa Mourinho arvestada Ben Daviese, Moussa Sissoko ja Steven Bergwijniga. Leip­zigi laatsaret on tublisti väiksem: kindlasti jääb kohtumisest eemale Willi Orban, kuid väike küsimärk ripub ka Timo Werneri osalemise kohal.

Kui Leipzigi mäng jääb pealtvaatajatele avatuks, siis homne kohtumine Pariisi Saint-Germaini ja Dortmundi Borussia vahel toimub koroonaviiruse hirmus tühjade tribüünide ees. Samal ajal toimuv Liverpooli ja Madridi Atletico duell peaks siiski toimuma vanaviisi ehk fännide osalusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles