Vanaisa jahib Egiptuse vutiväljakutel Guinnessi rekordit

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ezzeldin Bahader.
Ezzeldin Bahader. Foto: Reuters/ScanPix

Tõsisemad jalgpallifännid teavad ilmselt väga hästi Kazuyoshi Miura nime. Nimelt on 53-aastane jaapanlane maailma vanim tegev profijalgpallur. Kõigi aegade vanima mängija tiitel kuulub aga Isaak Hayikile, kes oli mullu Iisraeli madalamas liigas väravat kaitstes 73-aastane. Egiptuse härrasmees Ezzeldin Bahader tahab selle viimase tippmargi aga enda nimele haarata. 

75-aastast Bahaderi lahutab tiitli enda nimele haaramisest ning Guinnessi rekordiraamatusse jõudmisest kõigest 90 minutit. 

Selleks, et tippmark muutuks ametlikuks, tuleb tal kirja saada kaks täismängu. Esimese neist sai ta vöö vahele juba sel nädalavahetusel, kui rassis Egiptuse kolmandas liigas 6. oktoobri nime kandva võistkonna ridades poolteist tundi.

Ja ta mitte ainult ei rassinud, vaid kuuekordne vanaisa oli ka resultatiivne, kui meeskonnakaaslased jätsid talle mängus teenitud penalti löömisõiguse.   

«Olen vanim jalgpallur, kes kunagi värava kirja saanud,» kuulutas ta pärast matši. «See on midagi, millest ei osanud unistadagi. Olin niigi hädas väikese vigastusega ja palvetasin, et suudaksin vaid 90 minutit lõpuni mängida.» Rekordiks tuleb tal nüüd kirja saada ka teine mäng, mis peaks esialgse plaani järgi toimuma 21. märtsil. 

Miks aga Kairos paiknev 6. oktoobri klubi säärase trikiga nõus oli? Lihtne – see on hea turundustrikk. «See on väga hea, kui Egiptus jõuab millegagi Guinnessi rekordiraamatusse,» sõnas meeskonna treener Ahmed Abdel Ghany. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles