Vormelipiloot F1 sarja ebavõrdsusest: see on sama, nagu paluda Federeril pingpongi reketiga Prantsusmaa lahtistel mängida

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Romain Grosjean
Romain Grosjean Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com

Haasi vormel 1 sõitja Romain Grosjeani sõnul peaks F1 sari olema justkui sport, kuid tegelikkuses on puhas sõu.

«Me vist kutsume vormel 1 sarja spordiks, kuid kas see on sport? Ma pole selles nii kindel. See on sõu, sest sport peaks olema aus ning vormel 1 seda pole,» ütles 33-aastane Grosjean.

«Füüsiliselt on F1 autoga väga raske sõita. See nõuab suurt pingutust,» jätkas Grosjean ning tõi seejärel tabava võrdluse F1 meeskondade tasemevahe kohta: «see on sama nagu paluda Roger Federeril pingpongi reketiga Prantsusmaa lahtistel mängida. Tal poleks mingit võimalust.»

«Kas te kutsuksite tennist spordiks, kui kõik ei mängiks samasuguste reketitega. Või kui väljak oleks ühel poolel laiem kui teisel?» jätkas ta filosofeerimist.

Oma väidete tõestamiseks tõi Grosjean näite Renault’ sõitja Daniel Ricciardo põhjal. «Kui vaadata tema karjääri Renault’s, siis pole ta isegi poodiumile jõudnud. Kuid Red Bulliga võitis ta etappe. Ta on suurepärane sõitja, kuid kõik sõltub sellest, mis auto sul kasutada on.»

Grosjean on F1 karjääri jooksul osalenud 164 etapil, jõudnud kümnel korral poodiumile ning juhtinud seitsmel ringil võidusõitu. 2012. aasta Euroopa GP-l ja 2013. Saksamaa GP-l oli ta lähedal ka etapivõidule. Grosjeani leping Haasiga lõppeb tänavuse hooaja järel.  

Romain Grosjean
Romain Grosjean Foto: HOCH ZWEI via www.imago-images.de/imago images/HochZwei
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles