Koroonaviiruse terror: enamik alaliite palub suvise jalgpalli EMi ärajätmist

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
UEFA president Aleksander Ceferin.
UEFA president Aleksander Ceferin. Foto: Nick Potts / AP / Scanpix

Üle maailma jäetakse ära iga päevaga üha enam spordivõistlusi, nüüd on ohtu sattunud ka suvine jalgpalli EM. 

Esimest korda on jalgpalli suurvõistlus planeeritud mitmesse eri riiki, alagrupiturniiri peaks võõrustama koguni 12 linna. Tuttosporti andmetel on nüüdseks enamik alaliite pöördunud Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) poole, et tänavust EMi mitte pidada. 

Soovi peamine ajend on tõik, et nii mõnedki kodused meistrivõistlused jäävad koroonaviiruse tõttu pausile. Seega tahetakse haiguse vaibudes mängudega jätkata, ent paljud matšid tuleks tõenäoliselt pidada suvel, mil EM juba käiks. 

UEFA president Aleksander Ceferin tõdes, et võistluse ärajätmine tekitaks palju segadust, ent olukorda hinnates on see vägagi tõenäoline. Palju raha lendaks küll tuulde, kuid kõige olulisem on inimeste tervis. Samuti pole mõeldav, et turniir peetaks pealtvaatajateta.

Võimalikke lahendusi näikse praeguse seisuga kolm: EMi täielik ärajätmine, selle toimumine paar kuud hiljem või koguni järgmisel aastal. Neist esimene näib ebatõenäoline, sest tele- ja reklaamiõiguste müügist saadava tulu kadumine võib UEFA pankroti äärele viia. Ülejäänud kahe variandiga kerkiks palju küsimärke, kuid need oleks tehtavad.

Pole teada, millal lõplik otsus langetatakse, UEFAs kaalutakse eri võimalusi. 

Esialgse plaani järgi pidi 2020. aasta jalgpalli EM toimuma 12. juunist – 12. juulini. Mängud toimuvad: Aserbaidžaanis, Hollandis, Iirimaal, Inglismaal, Itaalias, Hispaanias, Rumeenias, Saksamaal, Šotimaal, Taanis, Ungaris ja Venemaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles