Karude juurde naasnud Andres Sõber: olen kindlalt abiline, natuke pushin poisse, aga see on ka kõik

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Andres Sõber valutab Eesti korvpalli pärast südant, kuid lahendus on tal varnast võtta.
Andres Sõber valutab Eesti korvpalli pärast südant, kuid lahendus on tal varnast võtta. Foto: Meelis Meilbaum

Kadrina Karud korvpalli esiliigasse tüürinud Andres Sõber on tagasi võistkonna juures, ent varasemast oluliselt väiksemas rollis. 

Pärast nigelat hooaja algust Sõber taandus ning tema asemel asus peatreeneriks Aivar Kuusmaa. Nimekas treener alustaski tormiliselt, võites 11 mängu järjest. Eelmisel nädalal tuli aga ootamatu teade, et endine kolmestekahur võistkonnas eeotsas ei jätka. 

«Täitsa ausalt, ma seda teemat ei tahagi puudutada ega oskagi. Raivo [Tribuntsov] teeb omamoodi neid asju, võib-olla neil Aivariga siis kõige paremini ikkagi klappinud. See oli väga hea lüke, et Kuusmaa seal oli ja tegutses,» ütles Sõber Postimehele. 

Nõnda naasiski kogenud treener väikese pausi järel Kadrinasse. Küll aga kavatseb Sõber vähemalt hooaja lõpuni olla abitreener, sest mängudega kaasnevat pinget ja vastutust ta praegu oma õlule ei soovi. 

«Olen täitsa kindlalt kohe abiline. Eile käisin trennis, täna näiteks ei lähe. Homme olen mängul kohal ja istun Raivo kõrval ja natuke pushin poisse, muud midagi,» arutles Sõber, kes enam koolis ei õpeta, mistõttu on tal rohkem vaba aega. 

«Kui täitsa kristalselt aus olla, siis ma pole huvitatudki Karudega vastutust enda peale võtma. Aga Raivo helistas ja küsis, et kas saaksin pingi ääre peal istuda. Sellega olin nõus,» lisas ta. 

Sõbra sõnutsi on võrreldes mõne kuu taguse ajaga trennis paar uut nägu, ent laias plaanis suuri muutusi märgata polnud. Ta meelitas tagasi trenni Raimond Tribuntsovi, kes vahepeal olevat loobumismõtteid mõlgutanud. 

Väga pikalt Sõber tulevikku ei vaata ning on pakkumistele avatud. Praegu keskendub ta eelkõige noortele Viru-Nigula Huntidele. Lisaks soovib põline spordihing väga siinset korvpalli reformida. Tema arvates peaks Eesti-Läti liiga asemel olema oma sari, kuhu kuuluks lisaks praegustele meistriliiga satsidele teatud klubid nii esi- kui ka teisest liigast. 

«Loodan, et leian inimesi, kes selle ideega kaasa tuleks,» sõnas Sõber, kelle üks argumente Eesti-Läti liiga vastu on vähene publikuhuvi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles