Toyotat tabas Mehhiko ralli eel valus tagasilöök

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Toyota tiim plaanis selle nädala lõpus peetaval Mehhiko rallil väikese salarelvaga konkurente edestada, kuid ilmataadi tõttu see ei õnnestunud.

Tiimipealik Tommi Mäkinen ütles kodumaa meediale, et nad soovisid Yarise masinat veidi putitada. Vajalikud muutused pidanuks toimuma juba eelmisel kuul peetud Rootsi ralli eel, ent Rahvusvahelise autoliidu (FIA) asjapulgad ei saanud Euroopas möllanud tormide tõttu õigel ajal lennukiga kohale. Uus võimalus auto kallal muudatusi teha, ja need ka võistluses rakendada, avaneb alles pärast Mehhiko etappi. 

«Arvestasime uuendustega juba Mehhiko võidukihutamiseks. See olnuks väga oluline lüke, sest meil on sel rallil varasemaltki kõrguste tõttu probleeme esinenud,» ütles Mäkinen Soome meediale. «See on küll üsna väike detail, kuid aidanuks meid palju nii sel nädalal kui ka tulevikus. Väga kahju, et nii läks.»

Sellele vaatamata on Toyota kindlasti Mehhikos suures mängus. MM-sarja liidrina läheb võistlusele vastu Elfyn Evans, kolmandal real asuv Sebastien Ogier on neil teedel triumfeerinud viimasel kahel, kokku viiel korral. Tõsi, Kalle Rovanperä esitust on raske ette ennustada. 

«Arvan, et Mehhiko etapp võib mulle kujuneda hooaja kõige keerulisemaks,» tunnistas 19-aastane soomlane, kes teeb kruusal WRC-sarja debüüdi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles