Euroopa korvpalli tippsarjade juhid ajavad oma jonni, publikuta mängivad suurklubid kaotavad miljoneid

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eelmise matši pidas Bologna Virtuse meeskond tühjade tribüünide ees Serbias.
Eelmise matši pidas Bologna Virtuse meeskond tühjade tribüünide ees Serbias. Foto: eurocupbasketball.com

Erinevalt nii mõnest teisest korvpallisarjast ei soovi Euroliiga juhid mänge ära jätta, pigem eelistatakse tühje tribüüne. Suurklubidele on see aga vastukarva. 

Teravalt võttis sõna Bologna Virtuse tegevdirektor Luca Baraldi. Tema võistkond jõudis EuroCupil (Euroliiga haldab ka seda sarja) kaheksa parema hulka, ent edasine plaan on koroonaviiruse tõttu üsna segane. 

Euroliiga ninamehed raiuvad jäigalt kalendrist kinni pidamist. Kõige markantsem näide tekkiski Bologna meeskonnaga seoses. Nad pidi Türgis kohtuma Darüssafakaga, kuid Itaaliast tulnud inimesi riiki ei lasta. Liigajuhtide vastus oli esialgu: pole meie mure!

Lõpuks peeti kohtumine siiski neutraalsel pinnal Serbias. Bolognal õnnestus kohtumine võita ning pääseda kaheksa parema hulka. Probleem jääb aga õhku, sest Itaalias jäävad niigi enamik spordiüritusi ära, äärmisel juhul mängitakse tühjade tribüünide ees.

Baraldi tõdes, et selline olukord pole neile sugugi meeltmööda. Ta arvutas, et ühe kohtumisega läheb pealtvaatajate puudumisel kaotsi umbes 150 000 eurot ehk hooaja lõpuga võib summa kasvada kolme-nelja miljonini. Lisaks muule tekitab suurt miinust tõik, et eelnevalt pileti ostnutele tuleb tasu kompenseerida. 

Klubijuhid on välja käinud ka lahenduse: EuroCupi hooaja võiks lõpetada kaheksa parema finaalturniiriga turvalises paigas. Euroliiga bossid aga ideega kaasa ei läinud. 

Praeguse kalendri kohaselt peab Bologna veerandfinaali esimese matši Monacoga võõral väljakul. Parimal juhul lubatakse sinna mängule 1000 pealtvaatajat, kuid teises voorus peab Itaalia klubi ise kohtumist võõrustama. Mäng toimub tõenäoliselt väljaspool Saapamaad, ent millistel tingimustel, pole praegu teada. 

EuroCupi veerandfinaali jõudis Itaalia klubidest ka Veneetsia, nemad heitlevad hispaanlaste Malaga Unicajaga. Lisaks madistavad Patras (Kreeka) - Tofas (Türgi) ja Belgradi Partizan (Serbia) - Kaasani Unics (Venemaa). 

Kõik play-off´i ringid, kaasa arvatud finaal, mängitakse EuroCup´il kahe võiduni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles