Norra suusakoondise treeneri saamatus võib Kläbole kätte maksta

Henry Lääne
Copy
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Silas Stein/AP

Norra murdmaasuusatamisekoondis ei sõida koroonaviiruse tõttu Põhja-Ameerikasse, kus peetakse MK-hooaja viimased võistlused. Johannes Hösflot Kläbole võib see maksma minna sprindikuninga tiitli.

23-aastane norralane juhib praegu sprindidistantside MK-sarja arvestust, olles kogunud 550 punkti. Tema lähimad jälitajad Erik Valnes ja Paal Golberg on samuti norralased, mistõttu jäävad nemadki Põhja-Ameerikast eemale.

Küll on aga võistlustules kvartett Federico Pellegrino (385 silma), Lucas Chavanat (373), MK-sarja üldvõitja Aleksandr Bolšunov (330) ja Gleb Retivõhh (325). Just see nelik on Kläbo kõige suurem ohustaja.

Norralased arvasid aga, et Petter Northugi mantlipärija on sprindi MK-sarja võidu juba kindlustanud. «Koondise treener Arild Monsen sai reeglitest valesti aru,» kirjutas kohalik rahvusringhääling.

Nimelt arvas Monsen, et laual on veel 150 punkti, kuid tegelikult võib üks suusataja koguda maksimaalselt 350 silma. Juhendaja hinnangul ei usu ta siiski, et see oleks norralaste otsust koju jäämise osas muutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles