Kalev/Cramo Ühisliiga matš sai üle maailma varasemast oluliselt rohkem tähelepanu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Viimases seni peetud Ühisliiga kohtumises mängisid BC Kalev/Cramo ja Krasnodari Lokomotiv Kuban Tallinnas tühjade tribüünide ees.
Viimases seni peetud Ühisliiga kohtumises mängisid BC Kalev/Cramo ja Krasnodari Lokomotiv Kuban Tallinnas tühjade tribüünide ees. Foto: Raul Mee

Eilne BC Kalev/Cramo ja Krasnodari Lokomotiv Kubani oli väidetavalt Euroopa ainuke (arvestataval tasemel) korvpallimäng, tõenäoliselt ei peetud suuri lahinguid ka mujal maailmas. 

Seoses ulatusliku koroonaviiruse levikuga peatasid hooaja teadmata ajaks nii NBA, Euroliiga kui ka paljud teised sarjad ja liigad üle maailma. VTB Ühisliiga aga nõnda radikaalset otsust ei teinud: nõnda mängisidki Kalev ja Kuban Kalevi spordihallis tühjade tribüünide ees. 

«Esimest korda elu jooksul mängisin tühjade tribüünide ees. See oli väga raske, me pidanuks nagu hooajaeelset matši. Teeme ju sporti rahvale ja fännidele,» sõnas Kubani peatreener Jevgeni Pašutin pärast eilset kohtumist.

«Kindlasti on see teistsugune kogemus. Me naudime oma fännide ees mängimist, nad annavad meile lisaenergiat. Võib-olla sellepärast täna kaotasimegi,» lisas Kalevi loots Roberts Štelmahers. 

Kuna tegemist oli üsna erilise päevaga, siis sai eilne matš ka varasemast suuremat tähelepanu üle maailma. «Juhul, kui tekkis huvi, siis vähemalt üks korvpallimatš täna peeti. Sam Dekker, Alan Williams, Johnny O'Bryant ja Lokomotiv Kuban alistasid Sacha Killeya-Jones, Tekele Cotton ja BC Kalevi VTB liiga mängus 98:81,» säutsus tuntud ESNP-i NBA drafti analüütik Jonathan Givony. 

Samale asjaolule viitasid sotsiaalmeedias ka mitmed teised. Tõenäoliselt võibki eilne matš jääda mõneks ajaks viimaseks. 

Vaata kohtumist täispikkuses: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles