Kolm rahamaiast F1 tiimi juhti tahtsid vaatamata koroonaviirusele hooaega alustada

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Red Bulli tiimipealik Christian Horner.
Red Bulli tiimipealik Christian Horner. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Veidi pärast seda, kui McLareni tiim teatas koroonaviiruse tõttu vormel 1 sarja hooaja avaetapist loobumisest, sai üsna ruttu selgeks, et võistlus jääb ära. Kolm võistkonda olid valmis aga sellele vaatamata rajale minema. 

Autospordi andmetel ei tulnud ametlikku ärajäämise kinnitust kohe ning kolm tiimi olid valmis reedel vabatreeninguid alustama. Lõpuks võttis F1 juhtkond, koosolekul võistkondadega, läinud ööl vastu otsuse, et Austraalias sel nädalavahetusel ei sõideta.

Väidetavalt valitses võistluspaigas aga paras kaos, sest personal ei teadnud veel paar tundi enne vabatreeningute algust, mis täpselt saab. Vaikselt hakkasid ringraja juurde kogunema ka publik, kuid sisse neid ei lastud. Mõned tiimid lootsid, et etapp toimub publikuta, kuid nõnda ei läinud. 

Red Bull (tiimijuht Christian Horner) ning nende sõsartiimid AlphaTauri (Franz Tost) ja Racing Point (Otmar Szafnauer) olid igal juhul valmis rajale minema. «Oleme võidusõitjad ja tulime siia võistlema,» ütles üks tiimiliige pettunult Autosportile. 

Eelnimetatud võistkondade trio jäigi ainsaks, kes Austraalias võistelda tahtis. Ülekäänud toetasid igakülgset ärajätmise otsust.

Red Bulli seltskonna peamine argument oli, et nii nemad kui ka võistluse korraldajad kaotavad nüüd väga palju raha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles