NBA juht viitas, et tänavu mängitakse korvpalli ka padusuvel

Copy
Adam Silver.
Adam Silver. Foto: Stacy Revere/AFP/Scanpix

Pärast Utah Jazzi keskmängija Rudy Gobert´i koroonaviirusesse nakatumist otsustasid korvpalliliiga NBA juhid viivitamatult mängud edasi lükata. Kas ja millisel kujul jätkatakse pole praegu selge, ent variante on erinevaid.

Liiga tegevjuht Adam Silver kinnitas TNT-lt antud intervjuus, et mängudega ei jätkata lähima 30 päeva jooksul, ent edasine on lahtine. «Täpsemaid tähtaegu pole võimalik anda, oleme mängijaid ja fänne hoiatanud laias laastus kuuajase pausiga,» selgitas ta. 

Mõistagi tahaksid kõik, et mehed võimalikult kiiresti tagasi platsile saaks, kuid kõige tähtsam on tervis. Silveri sõnutsi ei saa selle arvelt mingeid kompromisse lubada. 

USA spordis on koroonaviiruse levik veel üsna värske teema, mistõttu oleks rutakas teha pikemaid prognoose. Hooajale ei soovita joont alla tõmmata, kaalutakse teisi võimalusi. 

«Isegi, kui paus venib kuu või kuue nädala pikkuseks, siis saame mängudega uuesti alustada. See võib tähendada, et finaalmatšid toimuvad koguni juuli lõpus. Aga kindlasti on vara hooaeg lõppenuks kuulutada,» resümeeris Silver. 

Praeguse seisuga jääb NBA-s olenevalt võistkonnast pidada 15-19 põhiturniiri kohtumist. 

USA üliõpilasliiga NCAA võttis vastu konkreetse otsuse: mängud peatati ja ära jääb ka igakevadine suursündmus Märtsihullus.

Tagasi üles