Haaland vs. PSG – millest üksteisele ärapanemine üldse algas?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
PSG jalgpallurid pärast Meistrite liiga veerandfinaali pääsemist.
PSG jalgpallurid pärast Meistrite liiga veerandfinaali pääsemist. Foto: twitter

Peaaegu kogu PSG jalgpallimeeskond mõnitas Dortmundi Borussia alistamise järel Saksamaa klubi 19-aastast ründajat Erling Braut Haalandit, kuid millest selline käitumine üldse alguse sai?

Et sündmuste kronoloogia selge oleks, tuleb ajas tagasi minna veebruari, mil Dortmund ja PSG mängisid Saksamaal Meistrite liiga kaheksandikfinaali avakohtumise.

Õhtu täheks kujunes just Haaland, kelle kahe värava toel alistas Dortmund staaridest kubiseva PSG 2:1. Avavärava üle rõõmustas norralasest ründaja talle omase zen-tähistusega, mida ta on ka varasemalt teinud.

Erling Braut Haalandi ikooniliseks saanud väravatähistus.
Erling Braut Haalandi ikooniliseks saanud väravatähistus. Foto: Jan Huebner via www.imago-images.de/imago images/Jan Huebner

Kordusmäng Pariisis peeti kolm nädalat hiljem ehk käesoleva nädala kolmapäeval. Enne matši läks internetis liikvele Haalandi selfie, millele oli juurde kirjutatud: «Pariis on minu linn.»

PSG mängijad eesotsas Neymariga olid fotost ilmselgelt häiritud, kuid esmalt tuli neil end väljakul maksma panna. Kui Neymar tühjade tribüünide ees mängitud korduskohtumise 28. minutil skoori avas, sai ta lõpuks esimese võimaluse Haalandit avalikult torkida. Ta võttis sisse rätsepiste ning tähistas väravat selliselt, nagu norralane kolme nädala eest.

PSG võitis mängu 2:0 ning pääses 3:2 üldvõiduga esimest korda nelja aasta jooksul Meistrite liiga veerandfinaali. Et «noorele kukele» Haalandile koht kätte näidata, tegid PSG jalgpallurid staadionil veel rätsepistes ühispildi. Pariisi pallivõluritele tundus nali sedavõrd hea, et seda korrati hiljem riietusruumis.

PSG jalgpallurid pärast Meistrite liiga veerandfinaali pääsemist.
PSG jalgpallurid pärast Meistrite liiga veerandfinaali pääsemist. Foto: twitter

Tõsi, kõik PSG jalgpallurid asjaga kaasa ei läinud. Näiteks keeldus ründaja Edinson Cavani ühispildil Haalandi mõnitamisest ning ei teinud seda ka riietusruumis. Ka väravavaht Keylor Navas ei pidanud vajalikuks ründaja torkimist.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La cargada de Mbappé y #PSG a Haaland, con "No te creas tan importante" de fondo ?

A post shared by TyC Sports (@tycsports) on

Neymarile aga kõigest eelnevast ei piisanud. Ta lisas Instagrami endast zen-istmes foto ja kirjutas juurde: «Pariis on meie, mitte sinu linn.» Snapchati tegi ta samasisulise postituse ning palus Haalandil tagasi kodumaale Norrasse minna.

Dortmundi ründaja pole ise avalikult sotsiaalmeediasõda kommenteerinud, kuid tema endine profijalgpallurist isa Alf-Inge taunis Twitteris sarkastilise kommentaariga PSG mängijate käitumist. «Head aega, kaunis Pariis. Tulemusest on kahju, kuid see on õiglane. Kõike head ning väärikat käitumist nii väljakul kui selle kõrval.»

Kogu Haaland vs. PSG rivaliteedi kõige põnevam osa on aga see, et PSG mängijad lasid end tõenäoliselt häirida võltspostitusest. Kuuldavasti pole Haalandil isegi Snapchati kasutajat, mistõttu on alust arvata, et veebis lendama läinud postituse autor polnudki üldse tema.

Meediale on selle teema kohta kommentaari andnud PSG kaitsja Presnel Kimpembe, kelle sõnul polnud asi ainult Haalandis, vaid kogu Dortmundi jalgpalliklubi suhtumises.

«Nad (Dortmundi jalgpallurid) on head mängijad, kuid nüüd võin öelda, et nad kaotasid väärikuse. Pärast avamängu võitu postitasid nad Twitterisse ja Instagrami üksjagu sõnumeid. Seda tegid nii nende mängijad, spordidirektor kui klubi ametlik Instagram. Oleme seda kõik näinud. See oli meil kuklas kinni ja andis lisamotivatsiooni. Kasutasime tekkinud raevu enda kasuks ära,» ütles ta matši järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles