Kahe punktiga MK-sarja kaotanud Fourcade: kui pisaraid näete, siis need on rõõmust

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Martin Fourcade
Martin Fourcade Foto: JUSSI NUKARI/AFP

Karjääri viimase võistluse võitnud Martin Fourcade lõpetab sportlastee rahuliku südamega. Mis sest, et MK-sarja üldarvestuse võit jäi paari punkti kaugusele.

Fourcade, kes teenis oma esimese MK-etapi võidu täpselt kümme aastat tagasi Kontiolahtis, suutis sama ka karjääri viimasel võistlusel. MK-sarja võidust jäi teda lahutama siiski kaks punkti, sest Johannes Thingnes Bø lõpetas jälitussõidu neljandana ning krooniti sarja üldvõitjaks.

«See oli minu jaoks eriline päev. Tegin enam kui kümme aastat seda, mida ma armastan. Muidugi ma oleks tahtnud fännide ees viimase võistluse pidada, kuid kui ma laskesuusatamisega kodumaa metsades alustasin, siis seal polnud ühtegi fänni. Oli vaid palju suusatamist,» meenutas Fourcade.

31-aastane Fourcade võitis karjääri jooksul viis olümpiakulda, seitse MK-sarja suurt kristallgloobust, 11 individuaalset MM-kulda ja kaks teatesõidu maailmameistritiitlit.

«Olen uhke kõige saavutatu üle. Õppisin sellel teekonnal enda kohta palju. See oli ilus viis karjääri lõpetamiseks. Kuigi jah, ma ei tulnud MK-sarja üldvõitjaks. Kuid ma lahkun õnnelikuna. Kui näete pisaraid, siis need tulevad rõõmust,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles