Kudre teenis EMil kuuenda koha

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Daisy Kudre
Daisy Kudre Foto: Eesti Orienteerumisliit

Daisy Kudre sai suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel tavarajal 6., Mattis Jaama 15. koha

Venemaal Hantõ-Mansiiskis jätkuvatel suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel oli tavarajal taas korraldajamaa pidu: Vene mehed võtsid kolmikvõidu ning Vene naised kulla ja pronksi. Ainsana rikastas naiste poodiumi Rootsi värvidega Magdalena Olsson.

Naistest võitis 21-kilomeetrise tavaraja Marina Vjatkina ajaga 1.37.59, Madlena Olsson jäi maha kõigest 12 sekundiga ning pronksile tuli Tatjana Oborina (+1.50), kel oli neilt tiitlivõistlustelt teenitud juba kaks medalit - kuld lühirajalt ja hõbe sprindidistantsilt. Alena Trapeznikova läbis raja liidrina, kuid ta kiip ei registreerinud märget 25. kontrollpunktis ning ta tulemus tühistati.

Eestlannadest sai Kudre sai 6. koha, Doris Kudre 25. ja Epp Paalberg 27. koha.

«Pärast Trapeznikova tühistamist sain kuuenda koha. Kuues koht on tegelikult väga hea, orienteerumisvigu ma täna ei teinud, kuid võtsin mõned aeglasemad teevalikud. Teevalikud olid täna väga keerulised. Tundsin, et kolm eelmist võistluspäeva on mind kurnanud ja täna oli raske endast kõik välja suruda, seda nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Keskendusin tehniliselt puhtale sooritusele ja seda ka tegin,» sõnas Kudre.

Meestest sai 25,6 km pikkusel rajal napi kuuesekundilise võidu Andrei Lamov (1.39,14), talle järgnesid Sergei Gorlanov ja Vladislav Kiselev (+2.27). Eestlastest oli Jaama 15. (+13.44), Kevin Hallop katkestas.

«Sõitsin algusest peale samas rütmis. Otseselt midagi rajal ei juhtunud, lihtsalt pikad füüsilised rajad mulle ei sobi, olen pigem kiirete lühikeste distantside fänn. Rada oli füüsiliselt raske - kohe algusest peale olid pikad kitsad tõusud, nii et kokkuvõttes on mul hea meel, et lõppu jõudsin,» ütles Jaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles