Klæbo kritiseeris FISi tõsiste süüdistustega

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Johannes Høsflot Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo Foto: MATHIAS BERGELD via www.imago-images.de/imago images/Bildbyran

Sprindiarvestuses MK-sarja võitjaks kuulutatud norralane Johannes Høsflot Klæbo kritiseeris Rahvusvahelist Suusaliitu (FIS), kuna Kanadas Quebecis toimuma pidanud etapp tühistati alles viimasel hetkel.

FIS teatas sel nädalavahetusel toimuma pidanud Quebeci MK-etapi tühistamisest reedel. Norra suusakoondis oli juba varem otsustanud, et nemad Kanadasse ei reisi.

«Kurb on vaadata, kuidas FIS asju ajab. Neil läks nii kaua aega, et aru saada asja tõsidusest. Nad asetasid MK-sarja võistluse inimelust tähtsamaks,» kritiseeris Klæbo.

«Samuti panid nad murdmaasuusatamise halba valgusesse. Mul on hea meel, et Norra suusaliit käitus jõuliselt ning edastas selge sõnumi,» rääkis 23-aastane suusataja.

FISi peasekretär Sarah Lewis ei nõustunud Klæbo väitega, nagu oleks rahvusvaheline alaliit võistlust inimelust tähtsamaks pidanud. «Ükski võistlus ei ole tervisest olulisem, kuid FIS ei ole ka terviseorganisatsioon. Olukorra tõsidusele peavad hinnangu andma vastavad organisatsioonid, kelle pädevuses see on. Nende juhiste järgi saavad võistluste korraldajad edasi käituda,» ütles ta.

Lisaks ütles Lewis, et etapi ärajätmine oli Quebeci võistluse korraldajate pädevuses. «Kuna õiguslikult kuulub etapp kohalikule suusaliidule, on selliste otsuste tegemine nende ülesanne. FIS saab anda neile nõu ning soovitusi.»

Lisaks andis Lewis mõista, et Norra suusakoondis ei ole MK-sarjas ainukene. «Erinevalt Norrast soovisid paljud teised ikkagi võistelda. Me kaasasime neid kõiki aruteludesse,» ütles Lewis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles