Eesti naiskond lõpetas EMi kuuenda kohaga, koondise liider jäi MK-sarja kokkuvõttes esimesena pjedestaalilt välja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Epp Paalberg andmas teatevahetust Doris Kudrele.
Epp Paalberg andmas teatevahetust Doris Kudrele. Foto: ESOC

Venemaal Hantõ-Mansiiskis lõppesid suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused teatesõitudega, kus Eesti naiskond saavutas kuuenda koha. Ühtlasi tõmmati EMiga joon alla tänavusele MK-sarjale, mille kokkuvõttes platseerus Daisy Kudre kõrgele neljandale positsioonile. 

Naiste teatesõidu võitis üllatuslikult Rootsi (1:43:34), kui Magdalena Olsson edestas finišispurdis kahe sekundiga Venemaad, kelle viimast vahetust sõitis Marina Vjatkina. Pronksile tuli Soome (+5.38). Eesti esindus koosseisus Epp Paalberg, Doris Kudre ja Daisy Kudre sai kuuenda koha (+9.19).

Koondise liidri Daisy Kudre (3. vahetus, +0.25) hinnangul tegi meie naiskond hea soorituse: «Võistlus oli füüsiliselt väga raske, mis ei ole meie tugevus: meile sobivad rohkem füüsiliselt kergemad, kuid tehniliselt keerulised rajad.»

Doris Kudre (2. vahetus, +4.37): «Oma sõiduga olen rahul, konkurendid olid lihtsalt tugevamad. Hantõ-Mansiiski maastik on mulle raske olnud.»

Epp Paalberg (1. vahetus, +4.17): «Täna oli väga raske võistlus nädala lõpetuseks. Andsime oma parima ja olen väga õnnelik, et meil on tiim, mis pidevalt koos areneb ja eesmärkide poole suundub.»

«Korraldajad pigistasid viimase võistlusega maastikust veel viimase välja: tõusu pakuti siin toimunud distantsidest proportsionaalselt kõige rohkem, aga õnneks sai kasutada laiu suusaradasid; laskumised olid kitsad ja tehnilised. Võistlusilm oli paari soojakraadiga, lumi sula, suusad libisesid hästi,» andis koondise treener Raul Kudre ülevaate viimase võistluspäeva oludest.

Meeste võistlus kulges Venemaa meeskonna dikteerimisel, kelle edu teisena lõpetanud Soome ees oli pea seitse minutit (+6.45). Pronks läks Rootsi (7.55). Norra võistkondi võistlema ei lubatud.

Eesti mehed Mattis Jaama ja Kevin Hallop sõitsid teadet väljaspool arvestust. Sealjuures lõpetas Mattis Jaama avavahetuse teisena (+3.00).

Maailmakarika kokkuvõttes sai Daisy Kudre 199 punktiga neljanda koha, Mattis Jaama oli meeste arvestuses 15.

Naiste suusaorienteerumise MK-sarja lõppseis:

  1. Tatyana Oborina (Venemaa) 250
  2. Magdalena Olsson (Rootsi) 222
  3. Marina Võatkina (Venemaa) 209
  4. Daisy Kudre (Eesti) 199
  5. Alena Trapeznikova (Venemaa) 186
  6. Marjut Turunen (Soome) 177 

    27. Doris Kudre (Eesti) 58
    28. Epp Paalberg (Eesti) 58

Kokku teenis MK-sarjas punkte 44 naist. 

Meeste suusaorienteerumise MK-sarja lõppseis:

  1. Vladislav Kiselev (Venemaa) 245
  2. Andrei Lamov (Venemaa) 231
  3. Sergei Gorlanov (Venemaa) 224

    13. Gion Schnyder (Šveits) 123
    15. Mattis Jaama (Eesti) 118

Kokku teenis MK-sarjas tänavu punkte 53 meest, Kevin Hallop ja Ilmar Udam nende sekka ei kuulunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles