Koroonaviirus sunnib profiratturid Eestisse naasma

Toimetas Ville Arike
Copy
Jalgrattur Rein Taaramäe on naasnud Eestisse.
Jalgrattur Rein Taaramäe on naasnud Eestisse. Foto: Margus Ansu

Koroonaviirus on segi ajanud lisaks teistele sportlastele ka Eesti profiratturite plaanid, treeningud ning pausile pannud vähemalt kuuks ajaks nende võistlusgraafiku.

Mitmed meie profiratturid elavad ja treenivad igapäevaselt väljaspool Eestit, kus ilmastikuolud ja treeningutingimused on kodumaa omadest märksa paremad. Rahvusvaheline Jalgratturite Liit (UCI) teatas hiljuti, et rahvusvaheline võistluskalender on vähemalt 3. aprillini tühistatud ning edaspidiste võistluste toimumine otsustatakse jooksvalt viiruse arenguid arvesse võttes.

Girona, mis on mitmete meie profiratturite kodulinnaks, kehtestas näiteks tänaval sõitvatele ratturitele trahviks 2000 eurot ning kuulutas 16. märtsist välja karantiini. Kui esialgsete reeglite järgi oli väljas treenimine amatöörratturitele keelatud ja profiratturitele litsentsi alusel lubatud, siis see on praeguseks muutunud ning ühtlaselt karmid reeglid kehtivad eranditult kõigile. Et viiruse arengud on prognoosimatud, muutub ka sportlaste olukord iga päev, vahendas Eesti Jalgratturite Liidu pressiteade.

Et väljas treenimine on lähinädalatel mitmetes Euroopa riikides keelatud, otsustasid paljud ratturid kodumaale naasta, sest asendustreeninguna kasutataval pukisõidul pole asukoht oluline.

Eestisse on juba jõudnud näiteks Rein Taaramäe (Direct Energie), Oskar Nisu (EvoPro Racing), Baltic Chain Cycling eestlastest ratturid ning naasmas on Mihkel Räim (Israel Start-Up Nation), Norman Vahtra (Israel Start-Up Nation), Martin Laas (BORA-hansgrohe), Aksel Nõmmela (Wallonie-Bruxelles) jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles