ETV paneb peagi ilmselt õhtuse spordisaate pausile (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna.
ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna. Foto: Ülo Josing

Koroonaviiruse leviku mõju annab tunda kõigis igapäevaelu valdkondades, seal hulgas ka spordis. ETV lõpetab kolmapäevast alates tõenäoliselt mõneks ajaks õhtuse spordisaate tegemise.

Eilses Vikerraadio saates «Spordipühapäev» käis ERRi sporditoimetuse järgnevate nädalate tööst rääkimas toimetuse juht Rivo Saarna.

«Sporditoimetus ja spordiajakirjanikud teevad oma tööd ikkagi tellija materjalist ja kui seda materjali ei ole, siis mõistagi jätab see oma jälje ka meie tööle. Järgneval paaril nädalal ootab kõiki tugitoolispordisõpru ees spordipaast,» rääkis Saarna.

«See olukord on spordiajakirjanduse ja ühiskonna mõttes väga uus ning mingis mõttes on see tekkinud kiiresti ja muutunud ootamatult väga suureks. See, kuhu täna oleme jõudnud – niisugust stsenaariumi ei osanud karta. Oli selge, et paljud spordivõistlused lükatakse edasi.

Siis hakkasid järjest tulema teated ja kriisikavad. Arvan, et järgmine (käesolev - toim) nädal annab selgemalt aimu, mismoodi erinevad riigid toimivad ka spordimeedia kajastamisel. Praegu on selge, et kui spordivõistlusi ei toimu, on ülekannete ja uudiste kajastamine väga väikesel või peaaegu olematul tasemel,» tunnistas Saarna.

«Fakt, et umbes 50 spordiülekannet ja -saadet ERRi kanalites jääb märtsi keskpaigast maini ära. Mis puudutab meie kõige suurema auditooriumiga väljundit ehk ETV spordiuudiste saadet, siis lähme eetrisse kindlasti veel pühapäeval, esmaspäeval ja teisipäeval ning alates kolmapäevast paneme tõenäoliselt ETV igaõhtused spordiuudised pausile.

Kõikides meie kanalites – raadios, veebis, teles – hoiame kindlasti sündmustel silma peal ja toimetajad on igas valdkonnas valmis reageerima, aga püsiv spordiuudiste voog nii teles, raadios kui ka portaalis jääb selgelt väiksemaks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles