Toyotale tõi Mehhikos edu varasemate altminekute analüüsimine

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sebastien Ogier stiilinäide Mehhikos.
Sebastien Ogier stiilinäide Mehhikos. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Toyota rallimeeskonna president Akio Toyoda oli pärast Mehhiko ralli triumfi üliõnnelik, et tema hoolealused suutsid keerulistes tingimustes kõik probleemid, sh ülekuumenemise mure, mis on Toyotat sombreeromaal juba aastaid kimbutanud, seljatada.

2017. aastal rallikarusselliga taasliitunud Toyota polnud siiani Mehhikos triumfeerinud. Mullu oli Ott Tänak sellele väga lähedal, kui tõusis pjedestaali teisele astmele, kuid pigem olid tõusva päikese maa autotootja mehed näinud vaeva, et neljarattaline kuidagigi finišisse tuua. 

Tänavu suutis Sebastien Ogier aga kauaoodatud tulemuse Mehhikost koju tuua ning lisaks sai Toyota rõõmustada Elfyn Evansi neljanda ja Kalle Rovanperä viienda koha üle. Needki tulemused jäävad alla vaid Tänaku mullusele teisele kohale.  

Resultaadist veelgi tähendusrikkam oli aga asjaolu, et seekord olid rivaalid Hyundai ja M-Sport need, kes kõrgetes ja kuumades oludes probleemidega maadlesid. Samal ajal kui Toyota Yarise mootor rahulikult nurrus.

Toyota meeskonna spordidirektor Kaj Lindström oli Mehhiko ralli järel kui tiimi presidendi Toyoda kaja. «Kui me 2017. aastal siia esimest korda tulime, olime raskustes, kuid oleme oma vigadest õppinud. Olen väga õnnelik, et Sebastien ja Julien [Ingrassia] suutsid meile siin esimese võidu tuua. Nüüd on meil koguni kolm autot esiviiskus,» sõnas endine kaardilugeja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles