Sõudjate paat jäi Itaaliasse koroonalõksu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kes istuvad EMiks paarisaerulisse neljapaati? Pildil (vasakult) Kaur Kuslap, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo.
Kes istuvad EMiks paarisaerulisse neljapaati? Pildil (vasakult) Kaur Kuslap, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastate jooksul Eestile au ja kuulsust toonud paarisaeruline neljapaat pidanuks viimaste Tokyo olümpiapääsmete pärast võitlusesse asuma maikuus. Praeguseks on koroonahirmus aga kogu sõudealane võistlustegevus Euroopas peatatud ning meiegi mehed elavad teadmatuses, et mis edasi. 

Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas tegi eile Tokyo olümpiaks ja paraolümpiaks valmistuvatele sportlastele erandi, mis lubab atleetidel, nende treeneritel ja abipersonalil vaatamata üldisele spordiasutuste keelust kasutada Audentese spordikeskust ja Pärnu Kalevi sõudebaasi. 

Meie sõudjate jaoks, kes on aastate jooksul saanud tiitlivõistlustelt kaela erinevat värvi medaleid, on see kahtlemata positiivne uudis. Seda hoolimata asjaolust, et oma paatidega mehed trenni teha ei saa, sest need jäid viimasesse laagripaika ehk Itaaliasse lõksu. 

«Sõudeergomeetri saab iga vend koju tuua. Joosta ja rattaga saab sõita õues. Kui ilm parem, on võimalik vee peale minna. Paadi saab ellingust ikka kätte, siin takistusi pole, kuna noored niikuinii klubis praegu ei käi,» rääkis Allar Raja Pärnu Postimehele.

Kuna mullune hooaeg läks Eestile au ja kuulsust toonud sõudjatel nihu ja olümpiapääse jäi lunastamata, tehti oma plaanid ümber nõnda, et Tokyo piletit saaks püüda tänavu mais Šveitsis toimuma pidanud kvalifikatsiooniregatil, kus jagatuks viimased kaks piletit.

Praeguseks on aga seegi plaan ootele pandud. «Pühapäeva õhtul tuli teade, et kvalifikatsioonivõistluski jääb ära ehk praegu puudub igasugune teadmine, kuidas me üldse saaksime olümpiale kvalifitseeruda,» möönis Raja. «Jätkame treeninguid pimeduses: kas tühi vaev või saame end realiseerida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles