Eesti korvpallilegend: kuniks meil pole kolme-nelja Euroliiga tasemel põhimeest, ei saa ka koondis oluliselt edasi minna

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Endine korvpallur Priit Tomson ja Tiia Tomson.
Endine korvpallur Priit Tomson ja Tiia Tomson. Foto: Raigo Pajula / Arno Mikkor / Vabariigi Presidendi Kantselei

Eesti korvpalliliit avaldab 100. sünnipäeva aasta puhul intervjuusid legendaarsete mängijatega. Sel korral sai sõna kahekordne maailmameister, kolmekordne Euroopa meister ning Mexico City olümpiapronks Priit Tomson.

Pool sajandit tagasi maailma korvpallilavasid vallutanud tallinlane veedab 77-aastasena õnnelikku pensionipõlve ja avaldab lootust, et Eesti meeste rahvuskoondist ootab lähiajal ees uus tõus.

«Kui Kalev/Cramol kukub vahel mõni mäng idaliigas hästi välja. Käin tihti kohapeal vaatamas neid mänge. Ka Eesti koondis mängis kohati väga ilusti, võit Serbia üle oli rõõmustav,» vastas Tomson küsimusele, mis teda praegu Eesti korvpalli juures rõõmustab. «Aga üldiselt arvan ma ikkagi, et kuniks meil pole kolme-nelja Euroliiga tasemel põhimeest meeskonnas, ei saa ka koondis oluliselt edasi minna.»

Endine mängumees tõdeb, et praegustest Eesti noortest küll kirjutatakse, ent nende mänge ei näe. Seetõttu on raske potentsiaalile hinnangut anda. Küll aga lisab optimismi tõik, et välismaal saavad meie mehed karastust. 

Lisaks meenutab Tomson oma mängijakarjääri ning tollast aega. Täispikka intervjuud saab lugeda korvpall100.ee lehelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles