PM Mehhikos ⟩ Spurt piiride sulgemise eel kodumaale

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ka Ott Tänak ja Martin Järveoja tormasid kiiresti Mehhikost Eestisse.
Ka Ott Tänak ja Martin Järveoja tormasid kiiresti Mehhikost Eestisse. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP

Mehhiko rallilt koju jõudmine oli väga paljudele osalistele peavaluks. Eelmise laupäeva pärastlõunal teatati sealses rallipargis kõigile, et võistlus lüheneb ja ära jäätakse koguni terve viimane võistluspäev. Seda mitte keeruliste olude või ohutusmurede tõttu Mehhikos, vaid seoses osalevate meeskondade koju jõudmisega tekkinud probleemidega. Mure polnud mitte ainult meeskondadel, vaid ka ülejäänud MM-etapile sõitnud seltskonnal, kes oli tulnud seda kajastama või mõnel teisel moel osa saama.

USA president Donald Trump oli Euroopa kodanikel, kes seal alaliselt ei ela, riiki sisenemise keelanud. Lisaks jõudis Mehhikosse info, et välisminister Urmas Reinsalu palus välismaal viibivatel kodanikel viivitamatult koju naasta, see tekitas kohati veel rohkem lisapingeid. Nõnda asusidki väga paljud väga kiiresti oma plaane muutma, sest liiga kaua oodates võis lihtsalt piletitest ilma jääda. 

Koos Kanal 2 meeskonnaga oli kaalukausil kaks võimalust, kuidas rallilinnast Leonist lahkuda. Valituks osutus marsruut, kus pidime Tallinna jõudmiseks läbima Mehhiko pealinna Mexicod ja Pariisi. Kui meie sõit oli suhteliselt mõistlik ja enamjaolt sirgjooneline, siis võrdluseks võib tuua Eesti ralliseltskonna, kes kõigepealt sõitsid Kolumbiasse ja sealt Saksamaale, kust viimaks loodetavasti kodumaale jõuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles