Müüki tuli tšempionite poolt taltsutatud väga haruldane ralliauto

Henry Lääne
Copy
Subaru ralliauto, mille hinnaks on enam kui 800 000 eurot.
Subaru ralliauto, mille hinnaks on enam kui 800 000 eurot. Foto: Kuvatõmmis müügikuulutusest.

Austraalias on müüki pandud ralliauto, mille endale saamiseks tuleb välja käia tervelt 812 000 eurot. Tegemist on 1993. aastal ehitatud Subaru WRC-sarjas kasutatud masinaga.

Kuulutuse kohaselt on uut peremeest otsivat Subarut roolinud teiste hulgas maailmameistrid Carlos Sainz, Ari Vatanen, Colin McRae ja Richard Burns. Auto ehitas Suurbritannia firma Prodrive, kes hoolitses aastaid Subaru WRC-programmi eest.

Neljarattaline põrguline, mis ehitati ralli MM-sarja A-rühma ajastul Subaru WRXi põhjal, on praegu Austraalias. Turule tulnud masin debüteeris MM-sarjas 1993. aastal Soome rallil, kui selle rooli taga istus Vatanen.

Kuulutuses on kirjas, et tegemist on väga haruldase Subaru WRC-autoga, mis läks 1990ndate keskel Uus-Meremaa sõitja Possum Bourne'i omandusse ning on seejärel olnud nii Austraalias kui ka Itaalias.

Tegemist on ühe kõige kallima viimasel ajal müüki tulnud ralliautoga. Võrdluseks olgu toodud, et tänapäevased WRC-masinad maksavad Jari-Matti Latvala sõnul pool miljonit kuni miljon eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles