NBA võib peagi spordisõpradeni tuua täieliku maiuspala

Karl-Joosep Küngas
Copy
NBA praeguse hetke kaks suurimat favoriiti MVP autasule - Giannis Antetokounmpo vasakul ja LeBron James paremal.
NBA praeguse hetke kaks suurimat favoriiti MVP autasule - Giannis Antetokounmpo vasakul ja LeBron James paremal. Foto: Gary A. Vasquez/USA Today Sports

Korvpalliliiga NBA juhtkond on arutellu võtnud variandi pidada koroonaviirusest tuleneva mänguseisaku ajal heategevusmatš. Seda kinnitas ka liigajuht Adam Silver.

Täpselt nädal aega tagasi 12. märtsil otsustas NBA, et lükkab kõik põhihooaja kohtumised teatmata tähtajaks edasi. Põhjuse selleks andis Utah Jazzi prantslasest keskmängija Rudy Gobert, kellel diagnoositi unistuste korvpalliliigas esimene koroonaviiruse juhtum. Tänaseks kuupäevaks on sama haigus juba seitsmel erineval NBA korvpalluril. 

Hetkel usutakse, et NBA võiks pausilt naasta kõige varem juuni keskpaigaks ja kesta koguni terve suve. Siiski on kolm erinevat varianti, mil põhihooaja taas käima lüüa. «Esimene variant on oodata, kuni kõik on rahunenud ja saali lastakse täismaja publikut. Teiseks suudaksime mängida tühjade tribüünide ees, kuid seda kindlasti ainult sel juhul, kui spetsialistid on andnud pärast asjaosaliste testimist nõusoleku,» selgitas Adam Silver.

«Kõige värskema plaanina on tulnud päevakorda pidada üks kohtumine. Enamik spordisõpru istub hetkel kodus ja vaevleb igavuses, sest televiisorist pole midagi vaadata. Nad soovivad meelelahutust ja heategevusmatš oleks just ideaalne. Mängijad, kes selles osaleksid, testitakse enne kohtumist ja see toimuks suletud uste taga,» lisas Silver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles