Legendaarne 42-aastane väravavaht teistkordsest loobumisest veel ei mõtle

Karl-Joosep Küngas
Copy
Gianluigi Buffon vasakult teine.
Gianluigi Buffon vasakult teine. Foto: MARCO BERTORELLO/AFP

Juventuse itaallasest väravavaht Gianluigi Buffon on küll juba sportlase mõistes soliidses eas, kuid loobumisest ta endiselt väga ei mõtle. Pigem arvab puurilukk, et suudab kõrgel tasemel veel ühe hooaja pallida.

«Ma ei lõpeta, sest elan hetkel oma lapsepõlve unistustes. Olgugi, et kaks aastat tagasi ma peaaegu lõpetasin, siis nüüd olen siin ja väga õnnelik,» selgitas Buffon hetke olukorda. 

Buffon mängis Juventuse särgis 17 järjestikulist hooaega ning otsustas korra ka karjäärile joone alla tõmmata. Ühtäkki siiski mees mõtles ümber ja liitus Pariis Saint-Germaini meeskonnaga, kus tuli ka Prantusmaa meistriks. Pärast üht hooaega naasis mees vana koduklubi juurde, sest armastus selle vastu oli niivõrd suur.

«Ma ei tea, mis täpselt järgmine aasta saab, kuid soovin jätkata,» ütles Buffon.

Buffon on väga kireva karjääriga spordimees. Tema auhinnakappi kuuluvad nii mitmed Itaalia meistritiitlid ja karikavõidud kui ka rahvusvahelised autasud. 1999 aastal võitis ta Parma meeskonnaga UEFA karika (praegune Euroopa liiga) ja 2006. aastal tuli väravavaht Itaalia koondisega maailmameistriks.

Lisaks kuuluvad talle mitmed rekordid. Enim Serie A mänge kirja saanud pallur (647 kohtumist), Itaalia koondise rekordinternatsionaal (176) ning pikalt oli mees maailma kalleim väravavaht, sest 2001. aastal maksis Juventus Parmale tema eest lausa 52 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles