Ferrari on valmis toetama F1 viimaste aastate suurima reeglimuudatuse edasilükkamist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ferrari tiim rõõmustab uue etapi üle.
Ferrari tiim rõõmustab uue etapi üle. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Kuningliku sarja üks mõjuvõimsamaid meeskondi – Ferrari – on valmis toetama plaani lükkamaks edasi tähtsad reeglimuudatused, mis pidid jõustuma järgmisest hooajast.

Veel teisipäeval oli Ferrari ainus meeskond kümnest, kes ei toetanud reeglimuudatuste edasilükkumist ühe aasta võrra. Teiste meeskondade arust on koroonaviiruse tõttu see mõistlik, kuna tänavused võidukihutamised lükkuvad aina edasi. 

Täna sõnas Ferrari tiimiboss Mattia Binotto järgmist: «Ferrari on valmis võtma vastutust otsuste eest, mis tuleb võtta vastu meie spordi heaolu nimel. Hetkel pole aega isekuseks ja taktikamängudeks.»

Praegu on teada, et muidu augustis kavas olnud suvepuhkus hakkab pihta juba märtsi lõpus, sellega võidetakse aega järgmiste etappide korraldamiseks. 

Peamine reeglimuudatus, mis järgmisest hooajast pidi jõustuma, oli palgalimiitide seadmine. Hetkel on väiksematel võistkondadel selle kokkuajamine keerulisem, kuna tänavuse hooaja tulud tõmbuvad üha koomale. Peamine tulu tiimidele tuleb ikkagi televaatajatelt. 

Peagi peaks kogunema meeskondade koosolek, kus arutatakse lisaks eelnevale ka kalendis toimuvaid muudatusi, et saaks võimalikult palju etappe ikkagi tänavu veel pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles