WRC-sarja tulevik saab selgemaks aprilli alguses

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Viimati kihutasid WRC-masinad Mehhikos. Kus näeb neid järgmisena, ei tea hetkel keegi.
Viimati kihutasid WRC-masinad Mehhikos. Kus näeb neid järgmisena, ei tea hetkel keegi. Foto: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH

Koroonaviiruse leviku tõttu on sassis kogu maailma spordikalender, puutumata pole jäänud ka autoralli MM-sari. 

Eelmisel nädalavahetusel peetud Mehhiko ralli lõppes enneaegselt, et kõik piloodid, fännid ja muud ralliga seotud inimesed turvaliselt koju jõuaks. Võistluse toimumise ajal teatati, et edasi on lükatud aprilli lõppu planeeritud Argentina võidukihutamine.

Edaspidise osas on otsad aga lahtised. «Praegu jätkavad kõikide etappide korraldajad teadmisega, et võistlused toimuvad plaanipäraselt. See puudutab ka [4.-7. juunile planeeritud] Sardiinia rallit,» ütles WRC-sarja promootor Oliver Ciesla DirtFishile. 

«Meie järgmine tähtis verstapost on aprilli esimesel nädalal. Siis peaks valitsused langetama uusi otsuseid ning teatama, milline on olukord riigis. Pärast seda saame kalendri peale edasi mõelda.»

Praeguse seisuga peaks järgmine etapp toimuma 23.-26. maini Portugalis. Selle järgnevad Sardiinia, Keenia (16.-19. juuli) ja Soome (6.-9. august) võidukihutamised. 

Kuluaarides räägitakse, et Argentina ralli võib asendada Keeniat, kuna viimases on probleeme turvalisuse ja rahaga. Võib juhtuda, et hooaeg jätkub alles augustis Soomes. Välistada ei saa ka kõige mustemaid stsenaariumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles