20 aastat WRC-karusselil keerelnud ülikogenud kaardilugeja leidis uue väljakutse

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Miikka Anttila.
Miikka Anttila. Foto: McKlein

Autoralli MM-sarja kõige kogenum tegija, 220 etapil osalenud kaardilugeja Miikka Anttila paneb end proovile uues rollis. 

47-aastasele soomlasele pole kellelgi midagi vastu panna. Ewrc statistika kohaselt järgneb talle kaardilugejate arvestuses Marti Marc 197 etapiga, sõitjatest on talle kõige lähemal Jari-Matti Latvala 209 võistlusega. 

Viimasele luges Anttila ka väga pikalt kaarti. Navigaator tegi debüüdi MM-sarjas juba 1999. aastal, neli hooaega hiljem hakkas ta abistama Latvalat. Koostöö kestis mulluseni, mil soomlaste teed läksid lahku.

Veebruaris oli Anttila Rootsi rallil abiks Eerik Pietarinenile, WRC3 arvestuses lõpetati neljandana. Nüüd võttis ülikogenud kaardilugeja vastu sootuks uue väljakutse, liitudes Soome etapi korraldustiimiga. 

«Tal on kindlasti võistluste juhtidele väga palju õpetada ja pakkuda. Eriti olukorras, kus MM-sarja lähitulevik on kahtluse all,» sõnas ralli peakorraldaja Kai Tarkiainen Soome meediale. 

Anttila vöö vahel on 18 MM-etapi võitu, kõik pärinevad koostööst Latvalaga. Kodusel rallil triumfeeriti kolmel korral. 

«Usun, et suudan anda perspektiivi ja vähemalt peaks mu soovitused midagi väärt olema. Olen näinud, kuidas mujal tehakse ja mis toimib. Soome MM-ralli on nii suur üritus, et väga palju parandada oleks raske. Aga kõrgete standardite säilitamine ja tasemelt tipus püsimine nõuab vaeva,» arutles Anttila. 

Tänavune Soome ralli on planeeritud 6.-8 augustini. Sellele peaks eelnema mitu etappi, ent koroonaviiruse pandeemia tõttu pole midagi kindlat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles