F1-tiimid võivad muutuda meditsiinitehasteks

Henry Lääne
Copy
Red Bulli F1-auto.
Red Bulli F1-auto. Foto: Hoch Zwei/ZUMAPRESS.com

Suurbritannias baseeruvad F1-tiimid kaaluvad, kas hakata koroonaviiruse kriisi tõttu tootma meditsiinivahendeid või mitte.

Kuna vormel 1 hooaeg on teadmata ajani edasi lükatud, pole tiimide inseneridel käes just kõige kiiremad ajad. Suurbritannia valitsus on aga öelnud, et nad vajavad rohkem meditsiinivahendeid ning F1-tiimide helgetel peadel poleks probleemi riigile appi tõtata.

Vormel 1 võistkondadest baseeruvad tänavu Euroopa Liidust lahku löönud saarel McLaren, Racing Point, Williams ja Red Bull. Osaliselt on Suurbritannias ka Haas, Mercedes ja Renault.

Suurbritannias on viimastel ametlikel andmetel koroonaviirusse nakatunud 4014 inimest, kellest on surnud 178 ja terveks saanud 67. 

Rahvusvaheline autoliit FIA teatas üleeile, et vormelihooaeg algab kõige varem 7. juunil Aserbaidžaanis. Edasi on lükatud või ära jäetud Austraalia, Hiina, Bahreini, Vietnami, Hollandi, Hispaania ja Monaco GPd.

F1 soovib edasilükkunud etapid tulevikus ikkagi ära pidada. «FIA, F1, promootorid ning kohalikud võimud jälgivad pingsalt olukorda ning võtavad aega, et selgitada välja alternatiivsed kuupäevad etappide toimumiseks aasta lõpus,» kirjutati pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles