Maailmarekordimees Duplantis kehastus Rocky Balboaks

Henry Lääne
Copy
Armand Duplantis.
Armand Duplantis. Foto: LUKASZ SZELAG/AFP

Sel sisehooajal kaks korda teivashüppe maailmarekordit parandanud Armand Duplantis ei saa koroonaviiruse tõttu treenida Louisiana ülikooli juures, kuna õppeasutus on kinni pandud. Seega kolis USAs sündinud rootslane oma vanemate juurde tagasi ning harjutab hoopis seal.

Duplantise lapsepõlvekodu aias on võimalik teivashüppega tegeleda, kuid kergejõustikustaari sõnul ei saa ta kuigi kõrgele hüpata. «Vähemalt saan hüpata. Naasin algtõdede juurde nagu Rocky Balboa,» viitas teibaäss Sylvester Stallone'i kehastatud legendaarsele poksijale, kes suutis raskustest hoolimata jõuda suurte saavutusteni.

Lisaks teivashüppele saab Duplantis oma vanemate koduaias kasutada jõusaali. Seega mööduvadki 20-aastase sportlase päevad trenni vihtudes, televisiooni vaadates ja telefonis juttu rääkides.

Teivashüppaja soovib jätkata treenimist, kuna 24. juulil peaksid algama Tokyo suvemängud, kuid olümpia toimumine on koroonaviiruse tõttu suure kahtluse all. 

«Tahan olla olümpiaks võimalikult hästi valmis. Tegemist on pentsiku olukorraga, kus minul pole võimu. Tuleb mõelda, et kõik laabub ja olümpia toimub,» lausus maailmarekordi 6.18 peale kruvinud Duplantis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles