Staarid osalesid Rootsis illegaalsel suusavõistlusel

Postimees Sport
Copy
Ebba Andersson.
Ebba Andersson. Foto: JON OLAV NESVOLD/www.imago-images.de

Koroonaviiruse tõttu on Rootsi murdmaasuusatamiseliit peatanud kõik võistlused. Täna said aga 56 sportlast kokku, et omavahel mõõtu võtta. 

Teiste hulgas läksid rajale maailma tippu kuuluvad Ebba Andersson ja Linn Svahn. Kui esimene on maailmameister, siis teine oli tänavu MK-sarja parim sprinter.

Alaliidu direktor Ola Strömberg kostis väljaandele Expressen, et temal polnud salajasest võistlusest aimugi. «Iga sportlane peab ise mõtlema, kas selline asi on sobilik või mitte,» lisas ta.

56 suusatajat osalesid sprindisegateates ning võistlus tuli avalikuks tänu ühele Östersundi ajalehele. Anderssoni ja Svahni kõrval läksid rajale ka näiteks MK-tasemel laskesuusatajad Martin Ponsiluoma ja Johanna Skottheim.

«Oli väga tore, et nii paljud inimesed osa võtsid,» ütles murdmaamees Oskar Svensson. «Vaid paar päeva tagasi saadi teada, et selline asi toimub.»

Rootsi murdmaakoondise mänedžer Daniel Fahraeus ütles, et neil pole probleemi alaliidu nõuetele vastu tulla. Östersundis toimunud mõõduvõttu pidas ta treeningvõistluseks, millele poleks koondisel sobilik kätt ette panna.

Östersundis tõusid poodiumi kõrgeimale astmele Andersson ja Max Novak. «Tahtsin väga võistelda. Ma polnud valmis veel hooajale joont alla tõmbama,» ütles Andersson ning andis mõista, et tegemist polnud treeningvõistlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles