Johaugi mantlipärijaks nimetati üllatusnaine

Henry Lääne
Copy
Linn Svahn.
Linn Svahn. Foto: DARKO BANDIC/AP

Endine murdmaasuusataja Mathias Fredriksson usub, et järgmise kolme aasta jooksul võidab rootslanna MK-sarja. Kui palju on räägitud andekatest Frida Karlssonist ja Ebba Anderssonist, siis neljakordne MM-medalist toob üllatuslikult välja hoopis Linn Svahni.

20-aastane Svahn näitas lõppenud hooajal imelist minekut sprindiradadel, kui ta krooniti selles arvestuses MK-sarja parimaks. Kokkuvõttes teenis rootslanna 16. koha. Svahni usub Fredriksson, kuna lisaks heale sprindikiirusele näitab tema arengukõver positiivset suunda ka distantsisõitudes.

Fredriksson usub, et naiste valitsejanna Therese Johaug tõugatakse troonilt isegi siis, kui norralanna ei kuuluta järgmise kolme aasta jooksul sportlaskarjääri lõppenuks. Muidugi, rootslane ei salga, et Johaugi taandumine suurendaks tema ennustuse tõenäosust jõudsalt.

Muide, viimati krooniti rootslane murdmaasuustamise MK-tšempioniks 17 aastat tagasi ning sellega sai hakkama just Fredriksson. Ta oli ülivõimas, edestades sakslast Rene Sommerfeldti peaaegu 300 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles